Δεν θα υπάρξει ποτέ δικαιοσύνη, όσο ένας άνθρωπος μπορεί να σηκωθεί με ένα μαχαίρι ή ένα όπλο και να εξοντώσει όσους είναι πιο αδύναμοι από αυτόν. Issac Bashevis Singer

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023: Οι δράσεις της ΔΕΗ

2 Ιουνίου, 2023

Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 36% το 2022, σε σχέση με το 2019 και υπερδιπλασιασμό (αύξηση 132%) των σταθμών ΑΠΕ που εντάχθηκαν στο Δίκτυο, σε σχέση με το 2020, είναι ορισμένα από τα αποτελέσματα των δράσεων της ΔΕΗ στο πλαίσιο ευθυγράμμισης της εταιρείας με τις αρχές και αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου. Παράλληλα, η ΔΕΗ δρομολογεί την υλοποίηση μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκών αυτόνομα, ή με επιχειρηματικές συνεργασίες.

 

«Ο Όμιλος ΔΕΗ έχει εδραιώσει πλέον την ηγετική του θέση στην ενεργειακή μετάβαση με την επιτάχυνση της διαδικασίας απεξάρτησης από τον άνθρακα και τη δυναμική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε μια κρίσιμη περίοδο που συνυπάρχουν οι νέες συνθήκες της κλιματικής αλλαγής με τις ενεργειακές προκλήσεις. Παράλληλα, ενισχύει και επενδύει στη βιώσιμη κινητικότητα, προσφέρει στους καταναλωτές νέα πράσινα προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας, πολλαπλασιάζει τις δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και δραστηριοποίησης και συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να στηρίζει ενέργειες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη μείωση ρυπογόνων δραστηριοτήτων και την ανάσχεση απώλειας της βιοποικιλότητας», επισημαίνει η ΔΕΗ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ