Όσο πιο πρωτότυπη είναι μια ανακάλυψη, τόσο πιο προφανής φαίνεται μετά. Arthur Koestler, 1905-1983, Ουγγροβρετανός συγγραφέας

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης 2021 Αγαπήστε τα μάτια σας!

12 Οκτωβρίου, 2021

 Σύμφωνα με το International Agency for the Prevention of Blindness ,  σχεδόν κάθε άνθρωπος στον πλανήτη, θα αντιμετωπίσει, κάποια στιγμή στη ζωή του, πρόβλημα υγείας με τα μάτια του, ενώ περισσότεροι από 1 δις άνθρωποι παγκοσμίως, δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας για τα μάτια. 

 

Με αυτό κατά νου,  την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης μάς προσφέρει μια ιδανική ευκαιρία για να αγαπήσουμε τα μάτια μας! Παρόλο που οι περιορισμοί της  πανδημίας δυσκολεύουν την άνετη και επιμελή φροντίδα των ματιών μας, υπάρχουν αρκετές ενέργειες που μπορούν  να προστατεύσουν και να φροντίσουν την όραση μας.

 

Στην BAUSCH Health Hellas, με ιστορία 168 χρόνων καινοτομίας στην οφθαλμολογία, μέσω της Bausch + Lomb, παροτρύνουμε τον κόσμο να προσφέρει στα μάτια του την αγάπη και φροντίδα που τους αξίζει, με την υπόσχεση να κάνουν όλοι έναν οφθαλμολογικό έλεγχο,  μόλις μπορέσουν.

 

Ορισμένες βασικές, χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα της υγείας των ματιών μας:

 

– Κάντε τακτικούς  οφθαλμολογικούς ελέγχους, ειδικά αν είστε άνω των 40 ετών

– Συνεχίστε με συνέπεια τη θεραπεία σας, σε περίπτωση υπάρχουσας πάθησης των  

              ματιών σας

– Φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους

– Φορέστε προστατευτικά γυαλιά, όταν αθλείστε ή εκτελείτε επικίνδυνες εργασίες

– Κόψτε το κάπνισμα

– Διατηρήστε μια υγιεινή διατροφή, σε συνδυασμό με τακτική άσκηση

– Διαχειριστείτε τον διαβήτη σας (γλυκόζη αίματος, αρτηριακή     

              πίεση και επίπεδα χοληστερόλης)

 

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης 2021, ας υποσχεθούμε στον εαυτό μας ότι θα αγαπήσουμε τα μάτια μας!  #LoveYourEyes