Σύγχρονη εποχή: δημιουργήσαμε νεότητα χωρίς ηρωισμό, γηρατειά χωρίς σοφία και ζωή χωρίς μεγαλείο. - Nassim Nicholas Taleb, 1960- , Αμερικανολιβανέζος οικονομολόγος

Π. Ρήγας: Η τουρκική προκλητικότητα επεκτείνεται και απέναντι στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας, ενεργειακής και μη

25 Ιούνιος, 2019

«Η τουρκική προκλητικότητα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά επεκτείνεται και απέναντι στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας, ενεργειακής και μη», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ. «Η Ευρώπη και γενικότερα η Δύση δεν μπορεί να είναι όμηρος επιδιώξεων και σχεδίων της τουρκικής ομάδας εξουσίας», πρόσθεσε.

«Σχετικά με την πιθανότητα ενός «θερμού επεισοδίου», επανέλαβε ότι «το ζητούμενο από την πλευρά μας είναι να μην υπάρχει το έδαφος για την αξιοποίηση ενός τέτοιου επεισοδίου ως τετελεσμένου από την άλλη πλευρά. Και δεν αναφέρομαι στο όποιο “τυχαίο” συμβάν αλλά σε κάτι προμελετημένο για να παράγει αποτέλεσμα. Δεν είμαστε αυτοί που θα πέσουν στην παγίδα της στρατιωτικοποίησης και της κλιμάκωσης της έντασης».

Σχολιάζοντας τη θέση της ΝΔ για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «η χώρα και η ασφάλειά της έχει συνέχεια και πρέπει να έχει και προοπτική. Βλέπουμε όμως εκπροσώπους της ΝΔ να συμπεριφέρονται σαν νεοφώτιστοι μνηστήρες της εξουσίας». Παράλληλα κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση «να σοβαρευτούν γιατί κάνουν ζημιά στη χώρα. Δεν αλέθονται όλα στον μύλο της προεκλογικής σκοπιμότητας».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν είναι εφικτή η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στις 7 Ιουλίου, ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι «πηγαίνουμε όλοι προς τις εθνικές εκλογές έχοντας μηδενίσει το κοντέρ. Οι κάλπες το πρωί της Κυριακής 7 Ιούλη θα είναι άδειες». «Κάνουμε λοιπόν κυρίαρχο το πραγματικό διακύβευμα της κάλπης, θέτοντάς το επιτακτικά επί τάπητος. Το πραγματικό και κυρίαρχο διακύβευμα είναι, το εάν η χώρα και η κοινωνία θα συνεχίσουν να πορεύονται σε μια πορεία ανάκαμψης από τη βαριά κρίση ή εάν θα γυρίσουμε πίσω στο βάραθρο με οδηγούς αυτούς που προκάλεσαν την καταστροφή. Αυτό θα ήταν ένα ιστορικό ολίσθημα για τη χώρα, ένα πλήγμα για το λαό, για τις θυσίες και την προσπάθεια που κατέβαλε αυτά τα χρόνια».

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση ο κ. Ρήγας παρατήρησε ότι «η διατήρηση και ενίσχυση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή ( σ.σ. δυτική Αθήνα) δεν είναι απλά ένα εκλογικό στοίχημα, αλλά μια πολιτική επιβεβαίωση για την επόμενη μέρα».

Τέλος, όσον αφορά στα προβλήματα της περιοχής όπου πολιτεύεται (δυτικός τομέας της Β’ Αθηνών) που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έχουν άμεση σχέση με τη βελτίωση της ζωής τους, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσοι και σε επίπεδο ποιότητας ζωής που ορίζεται από το περιβάλλον. Αυτές είναι οι δύο βασικές συνιστώσες που αγωνιζόμαστε να αποκτήσουν μια νέα δυναμική».

Read previous post:
Βρετανία: Ο διάδοχος της Τερέζα Μέι θα γίνει γνωστός στις 23 Ιουλίου, ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα

Στις 23 Ιουλίου θα ανακοινωθεί το όνομα του επόμενου επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργού, ενώ μέσα στις επόμενες τέσσερις...

Close