Ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι σταματούν να μαθαίνουν, είναι ότι γίνονται όλο και πιο απρόθυμοι να ρισκάρουν μια αποτυχία. John X. Gardner, 1912-2002, Αμερικανός πολιτικός

Π. Πέρκα: Οξύμωρο να ακούμε τον υπ. Υποδομών και Μεταφορών να μιλάει για ανάπτυξη του σιδηροδρόμου

23 Σεπτεμβρίου, 2019

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο να ακούμε τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να μιλάει για ανάπτυξη του σιδηροδρόμου και για συνδυασμένες μεταφορές, όταν αυτό που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν κολλημένα έργα και απαξίωση σε όλο το πεδίο των μεταφορών» σημειώνει η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτη Πέρκα, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του υπουργού, Κώστα Καραμανλή, στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. 

«Όσον αφορά στο χαμηλό κατά τον κ. Καραμανλή, τίμημα των 45 εκατ. ευρώ, υπενθυμίζουμε αρχικά, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά προσδοκούσε μεγαλύτερο τίμημα, όχι όμως λόγω της αξίας της εταιρίας, αλλά διότι την “προίκιζε” με ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου» αναφέρει, προσθέτοντας ότι η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους ιταλικούς σιδηροδρόμους «αφορά μόνο στο μεταφορικό έργο, όχι σε κάποιο δημόσιο περιουσιακό στοιχείο και σε καμία περίπτωση σε σιδηροδρομική υποδομή».

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι με την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έκλεισε «ο φάκελος κρατικών ενισχύσεων της εταιρίας ύψους 750 εκατ. ευρώ», ενώ εάν δεν είχε πωληθεί, «η Κομισιόν θα ζητούσε 750 εκατ. για παράνομες κρατικές ενισχύσεις, γεγονός που θα οδηγούσε σε βέβαιο κλείσιμό της».

Read previous post:
Βρετανία: Σημαντική για τον ελλ. τουρισμό η διατήρηση του πτητικού έργου που κατείχε η Thomas Cook και από τους μελλοντικούς «αντικαταστάτες»

Οι επιπτώσεις στον ελληνικό τουρισμό από την κατάρρευση του βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook, δεν αναμένεται να είναι μεγάλες για...

Close