Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη. Arthur Schopenhauer, 1788-1860, Γερμανός φιλόσοφος

Π. Λεκάκης: «Να μην παραδώσουμε την πόλη, λάφυρο στα χέρια των κομμάτων»

16 Μάιος, 2019

«Να μην παραδώσουν την πόλη λάφυρο στα χέρια των κομμάτων» κάλεσε τους δημότες, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρώτη», Πέτρος Λεκάκης, στη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποίησε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Λεκάκης κάλεσε τους δημότες με την ψήφο τους στις 26 Μαΐου να υπερασπιστούν την αυτοδιοικητική παρακαταθήκη της Θεσσαλονίκης. Πρόσθεσε πως τα κόμματα και οι υποψήφιοί τους, που κατεβαίνουν στο στίβο των εκλογών, δεν νοιάζονται για τη Θεσσαλονίκη αλλά «νοιάζονται να κερδίσουν το προσωπικό τους πολιτικό μέλλον».

Συμπλήρωσε πως την επόμενη μέρα των εκλογών, η παράταξη του «Θεσσαλονίκη Πρώτη» θα «είναι ο πυλώνας μιας ισχυρής και σταθερής διοίκησης» καθώς το νέο εκλογικό σύστημα απαιτεί συνεργασίες προκειμένου να μπορέσει να διοικηθεί ο κεντρικός δήμος.

Ο κ. Λεκάκης αναφέρθηκε και σε προεκλογικές εξαγγελίες ανθυποψηφίων του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος δεν θα μειώσει κατά 50% τα δημοτικά τέλη «γιατί δεν γίνεται. Ή ψέματα λένε, ή δεν ξέρουν να διαβάζουν τον προϋπολογισμό, ή γνωρίζουν ότι δεν θα γίνουν ποτέ δήμαρχοι όσοι ξεστομίζουν τέτοιες παραπλανητικές εξαγγελίες» είπε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα παραχωρήσει «κομμάτια των υπηρεσιών του δήμου στον ιδιωτικό τομέα». 

Ο υποψήφιος δήμαρχος επίσης πως στόχος του είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη μια πόλη ανοιχτή σε ιδέες, σε νέες πρακτικές, που να σέβεται την ιστορία της, μια πόλη όπου θα διευρυνθεί η συνεργασία με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μια πόλη όπου οι κάτοικοι θα ζουν με ασφάλεια και θα μετακινούνται με αξιοπρέπεια, με πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, με περισσότερο πράσινο. 

Αναφέρθηκε επίσης σε βασικούς του συνεργάτες που αποχώρησαν από την παράταξη λίγο πριν την κατάθεση του ψηφοδελτίου στο πρωτοδικείο και εισχώρησαν σε άλλους συνδυασμούς λέγοντας: «Να τους χαίρονται όσοι τους πήραν και επιβράβευσαν τέτοιες πρακτικές χωρίς ήθος. Συνεχίζουμε περισσότεροι και πιο δυνατοί δίχως βαρίδια, δίχως Δούρειους Ίππους. Και στις 26 Μαΐου, όλοι θα κριθούμε και θα μετρηθούμε». 

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτήρισε «κακή για τη χώρα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη» και πρόσθεσε πως θα δώσει τη μάχη «ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της Συμφωνίας αυτής για την πόλη».

Α.Καρ.

Read previous post:
Χ. Γκουαϊδό: «Καμιά διαπραγμάτευση» με την κυβέρνηση αλλά «διαμεσολάβηση» της Νορβηγίας

Δεν υπάρχει "καμιά διαπραγμάτευση" μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης της Βενεζουέλας στο 'Οσλο αλλά μια "διαμεσολάβηση" της Νορβηγίας σε...

Close