Υπάρχει σήμερα μια εθνικότητα ευρωπαϊκή, όπως στον καιρό του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη υπήρχε μια εθνικότητα ελληνική. Victor Hugo, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

Π. Φιλίππου: Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών στην εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Σαρωνικού

23 Μαρτίου, 2020

Mε το σύνθημα «Ο μόνος λόγος για να βγούμε λίγο από το σπίτι», πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο κλειστό Γυμναστήριο Καλυβίων «Αντώνης Τρίτσης», η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Σαρωνικού, με συγκινητική ανταπόκριση των δημοτών και με αρωγούς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».
Κατά τη διαδικασία τηρήθηκε το αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας (θερμομέτρηση, απολύμανση χεριών, γάντια, μάσκα), ενώ συγκεντρώθηκαν 70 φιάλες αίματος, σε μια εποχή που η προσφορά αίματος είναι απολύτως απαραίτητη για το σύστημα υγείας.
Εμβληματική υπήρξε η παρουσία του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαου, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα αυτής της προσφοράς για τους συνανθρώπους μας που αυτή την εποχή ειδικότερα το έχουν μεγάλη ανάγκη. Στο κάλεσμα του Δήμου ανταποκρίθηκαν επίσης ο επικεφαλής της παράταξης «Σαρωνικός-Νέα Πνοή» κ. Χρήστος Τσιγαρίδας και οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Ζουγανέλης και κ. Μιχαηλίδου.
Για τη ανταπόκριση αυτή στην υψηλής σημασίας αιμοδοσία, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, απολύτως ικανοποιημένος από την προσέλευση των πολιτών, δήλωσε: «Είμαστε όλοι εδώ για να στείλουμε μήνυμα ζωής, μήνυμα στήριξης στο σύστημα δημόσιας υγείας, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας, σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα υγείας. Προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την μείζονος κλίμακας κρίση. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Από την πλευρά μας έχουμε οργανώσει όλες τις δημοτικές δομές προκειμένου να υποστηρίξουμε τους πιο ευπαθείς συμπολίτες μας». 
 

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Κατ’ οίκον διανομή των τροφίμων σε 2.620 δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, από τον δήμο Τρικκαίων

Σε διανομή κατ' οίκον, τροφίμων σε ωφελούμενους του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ), προχώρησε από σήμερα το πρωί...

Close