Χωρίς την εξουσία, οι ιδεολογίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Με την εξουσία, σπάνια επιβιώνουν. Φιντέλ Κάστρο, 1925-, Κουβανός ηγέτης

Ουζουνίδης: «Το καθαρό μυαλό θα κάνει τη διαφορά»

21 Σεπτέμβριος, 2018

Την καθιερωμένη του συνέντευξη στη NOVA παραχώρησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όπως κάθε φορά πριν από αγώνα πρωταθλήματος. Μόνο που η σημερινή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς έπεται της ήττας 3-0 από τον Αγιαξ και προηγείται του μεγάλου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (23/9, 20:30) στη Θεσσαλονίκη. 

Για το ματς της Κυριακής, ο Ουζουνίδης είπε:
«Σε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, πόσο μάλλον όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αντιπάλους που θα ανταγωνιστείς για την πρώτη θέση. Η διαχείριση είναι στο ψυχολογικό κομμάτι κυρίως. Κούραση θα υπάρχει για όλους και την διαφορά θα την κάνει το καθαρό μυαλό. Θα γίνουν και εδώ πολύ δύσκολα παιχνίδια. O ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος, μία ομάδα που προσπαθεί να φτάσει στην κορυφή και αγοράζει συνέχεια παίκτες. Είναι από τα σημαντικά στοιχεία του ΠΑΟΚ η ομοιογένεια. Βέβαια πήρε κάποιους παίκτες τώρα και ποτέ δεν εύκολο να μπουν αμέσως στην ομάδα. Έχουμε όμως και εμείς πολύ καλή ομάδα που μπορεί να πετύχει πράγματα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που με τον Λουτσέσκου παίζει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και δεν πιστεύω πως θα αλλάξει πολλά πράγματα στο τακτικό κομμάτι. Μπορεί βέβαια ανά πάσα στιγμή κάποιος παίκτης είτε δικός μας είτε του ΠΑΟΚ να κάνει την διαφορά. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για το κλίμα που επικρατεί και τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Λουτσέσκου περί «κλοπής» ο προπονητής της ΑΕΚ δεν υπήρχε περίπτωση να ανεβάσει τους τόνους: «Ο Λουτσέσκου έχει το δικό του πιστεύω και το δικό του τρόπο σκέψης. Δεν υπάρχει λόγος να μπω να του αλλάξω τη σκέψη, εγώ δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Έχει κάνει καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ αλλά δεν τον κρίνω. Ελπίζω την Κυριακή να γίνει ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες. Πρέπει κάποια στιγμή να συγκεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Να δούμε ένα παιχνίδι που να ανταποκρίνεται στην ποιότητα».

Για την πρώτη ήττα της ΑΕΚ μετά από 14 ματς στην Ευρώπη, είπε: 
«Από ματς σαν αυτό, υπάρχουν πράγματα να μάθεις για να τα αξιοποιήσεις και να γίνεις καλύτερος στη συνέχεια. Δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο στο καλό κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου ή στο κακό του δευτέρου. Πρέπει να σταθούμε σε όλο το παιχνίδι. Είναι καλή η συμμετοχή, είναι καλό όλο αυτό και πρέπει να φανούμε ανταγωνιστικοί. Μπορούσαμε να το πράξουμε σε πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Σίγουρα βέβαια περιμέναμε και τα λάθη. Μαθαίνεις να παίζεις και πιο γρήγορα, να σκέφτεσαι πιο γρήγορα αυτά τα παιχνίδια. Είναι πολύ μεγάλη εμπειρία και για εμάς και για τον ΠΑΟΚ το ότι παίξαμε με τέτοιους αντιπάλους. Δεν κερδίζεις μόνο φέρνοντας καλά αποτελέσματα».
 

Read previous post:
Στην pole position η Γερμανία για το Euro 2024

Σε μια εβδομάδα η UEFA θα ανακοινώσει τη χώρα ανάθεσης της τελικής φάσης του EURO 2024, που φέρει διεκδικητές την...

Close