Επειδή ένα πολιτικός ποτέ δεν πιστεύει αυτά που λέει, εκπλήσσεται όταν οι άλλοι τον πιστεύουν. Σαρλ Ντε Γκωλ, 1890-1970, Γάλλος πρόεδρος

Ούντο Μπούλμαν: Oι σωστές ιδέες μετρούν περισσότερο από τις κομματικές ετικέτες

14 Νοέμβριος, 2018

Για το μέλλον της Ελλάδας και της ΕΕ, οι σωστές ιδέες μετρούν περισσότερο από τις κομματικές ετικέτες, δήλωσε στην ιστοσελίδα EURACTIV ο Γερμανός Ούντο Μπούλμαν, πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απορρίπτοντας διαμαρτυρίες των Ελλήνων σοσιαλιστών όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ των σοσιαλιστών της ΕΕ και του αριστερού πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτηθείς από το Euractiv για τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα αυτό, ο Μπούλμαν κατέστησε σαφές ότι το όραμα για μια καλύτερη Ευρώπη προϋποθέτει ανοικτές πόρτες για συνεργασία.

«Στη σοσιαλδημοκρατική μας ομάδα συνεργάζομαι πολύ στενά με τους φίλους μας από το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι και επίσης συνάντησα τον Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του SPD το περασμένο Σαββατοκύριακο. Για το μέλλον της Ελλάδας, όπως και για την Ευρώπη στο σύνολό της, επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω ότι πέρα από τις κομματικές ετικέτες, οι σωστές ιδέες είναι αυτές που μετρούν», τόνισε ο Γερμανός πολιτικός στο EURACTIV.

Ο Μπούλμαν εξήγησε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες δίνουν μάχη για μια ριζική αλλαγή των σημερινών οικονομικών και κοινωνικών μοντέλων, ώστε ισότιμα όλοι οι Ευρωπαίοι να μπορούν να απολαμβάνουν την ευημερία «και έχουμε παρουσιάσει ένα ξεκάθαρο όραμα γι αυτό».

«Δεν θα μιλάμε πλέον για την οικονομία χωρίς να μιλάμε για το περιβάλλον. Δεν θα μιλάμε για το περιβάλλον χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την κοινωνική διάσταση, επίσης», τόνισε ο Μπούλμαν.

«Αυτή η προσέγγιση προς περισσότερη βιωσιμότητα σε όλους τους τομείς είναι ο μόνος τρόπος να θέσουμε ένα τέλος στα προβλήματα όπως η ανεργία των νέων, η παιδική φτώχεια ή η εκμετάλλευση των εδαφών μας».

«Αυτό είναι το όραμά μας για μια καλύτερη Ευρώπη –και προσπαθούμε να κερδίσουμε την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη γι αυτό», τόνισε ο Μπούλμαν.

Πηγή: EURACTIV

Read previous post:
Ο ΠΑΟΚ έφυγε με δύσκολη νίκη από το Ηράκλειο

Ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από το Παγκρήτιο στην εξ αναβολής αναμέτρηση με τον Εργοτέλη για το Κύπελλο Ελλάδας.

Close