Δεν ψήφισα ποτέ υπέρ κάποιου. Πάντα ψηφίζω εναντίον κάποιου. W.C. Fields, 1880-1946, Αμερικανός ηθοποιός & συγγραφέας

Ουντέζε: «Σοκαριστική η ημέρα που αντιμετώπισα τον ρατσισμό στην Ελλάδα»

3 Ιουλίου, 2020

 

    Ο Ιφεάνι Ουντέζε, 39χρονος Νιγηριανός πρώην διεθνής αμυντικός, που αγωνίστηκε για δέκα χρόνια στη χώρα μας, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα της πατρίδας του «The Punch», αναφέρθηκε στον ρατσισμό που βίωσε στην Ελλάδα.

    Ο Ουντέζε, αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημά, από το 1997-2008, με την Καβάλα (1997-2000), τον ΠΑΟΚ (2000-06 και 2007-08) και την ΑΕΚ (2006-07), με εξαίρεση το 2003, όταν είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Γουέστ Μπρόμ από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
 
    «Το πιο σοκαριστικό πράγμα για μένα στο ποδόσφαιρο, ήταν η ημέρα που αντιμετώπισα τον ρατσισμό στην Ελλάδα. Μου πέταξαν νομίσματα και μπανάνες και ήμουν πολύ θυμωμένος. Ο διαιτητής έπρεπε να σταματήσει το παιχνίδι. Τράβηξα τη φανέλα μου και σχεδόν έδωσα  μάχη με τους φιλάθλους. Κάθε φορά που θυμάμαι εκείνη την ημέρα, νιώθω λυπημένος», επεσήμανε ο Ουντέζε, διεθνής με την Νιγηρία από το 2000 έως το 2005, ενώ στη συνέχεια δήλωσε απαισιόδοξος για την αντιμετώπιση του ρατσισμού:
 
    «Ο ρατσισμός θα παραμείνει, ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άνθρωποι. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει για να απομακρυνθεί ο ρατσισμός από το ποδόσφαιρο. Εφ ‘όσον είσαι μαύρος, περπατάς στους δρόμους και εξακολουθείς να δέχεσαι επιθέσεις για το χρώμα σου. Αυτό θα συμβαίνει στο γήπεδο και μερικές φορές και από τους συμπαίκτες σου. Έτσι, θα είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί ο ρατσισμός από το ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Read previous post:
Αδ. Γεωργιάδης για τα έργα στο Ελληνικό: Το έργο ξεκίνησε η Ελλάδα και η Αθήνα αλλάζουν!

«Το έργο ξεκίνησε η Ελλάδα και η Αθήνα αλλάζουν!» Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και...

Close