Για να κυριαρχήσεις στους ανθρώπους είναι πιο εύκολο να εξάψεις τα πάθη τους παρά να υποστηρίξεις τα συμφέροντά τους. Gustave Le Bon, 1841-1931, Γάλλος ανθρωπολόγος

Ουγγαρία-Ρωσία: Στη Μόσχα έφθασε ο Ορμπάν για “διμερείς συνομιλίες” με τον Πούτιν

5 Ιουλίου, 2024

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν έφθασε πριν από λίγο αεροπορικώς στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της Ρωσίας TASS επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Ορμπάν.

Ο Ορμπάν είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν αργότερα μέσα στην ημέρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ούγγρου πρωθυπουργού στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Ο εκπρόσωπός του Μπερταλάν Χαβασί είπε ότι ο Ορμπάν βρίσκεται σε “ειρηνευτική αποστολή” προφανώς αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ο Ορμπάν βρίσκεται στη Μόσχα για μια επίσκεψη “αποκλειστικά” διμερή για την οποία δεν έχει “καμία εντολή” από την ΕΕ, δεδομένου ότι η Ουγγαρία έχει αυτή την περίοδο την εναλλασσόμενη προεδρία του μπλοκ.

 

ΜΑΡ.ΜΙ