Σε κάθε επιθυμία, πρέπει να τίθεται το ερώτημα: τι θα μου συμβεί αν πραγματοποιηθεί αυτό που θέλω και τι αν δεν πραγματοποιηθεί; Επίκουρος, 341-270 π.Χ., Αρχαίος φιλόσοφος

Ουδέτερες έδρες: η λύση που εξετάζεται για να ολοκληρωθεί η Serie A

Όλες οι λύσεις που κατατείνουν στην προσπάθεια ολοκλήρωσης της φετινής Serie A, λαμβάνονται υπόψη. Ακόμα και οι πιο πολύπλοκες, όπως εκείνη της ουδέτερης έδρας για το φινάλε του πρωταθλήματος. Μια πρόταση που, όπως αναφέρει η Corriere dello Sport, θα μπορούσε να επιτρέψει την κανονική λήξη της σεζόν.

Η ιδέα θα ήταν να «μεταφερθούν» οι ομάδες από τις περιοχές όπου η λοίμωξη δεν έχει εξαλειφθεί, έτσι ώστε οι παίκτες και οι σύλλογοι να παραμείνουν απομονωμένοι σε περιοχές όπου η εξάπλωση του ιού ελαχιστοποιείται.

Πολλά θα εξαρτηθούν, προφανώς, από το πότε θα ξαναρχίσει η αγωνιστική δραστηριότητα. Μια μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών και Οικονομίας Einaudi αναλύθηκε με μεγάλη προσοχή. Η έρευνα μελέτησε την τάση της εξάπλωσης του κορονοϊού σε μεμονωμένες περιοχές, υπογραμμίζοντας τις ενδεικτικές ημερομηνίες κατά τις οποίες η μόλυνση και τα αρνητικά δείγματα θα μπορούσαν να πλησιάσουν το μηδέν, μεταξύ τέλους Απριλίου και αρχών Μαΐου.

Έτσι, θα μπορούσε να εμβαθυνθεί η επιλογή να μετακινηθούν ορισμένες ομάδες σε διαφορετικές περιοχές, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όχι μόνο για τους μετακινούμενους συλλόγους αλλά και για εκείνους που για να παίξουν θα έπρεπε να μεταβούν σε περιοχές που βρίσκονται ακόμα σε κίνδυνο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

Read previous post:
ΗΠΑ: Ελλείψεις σε χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη διαπιστώνει η FDA

Η υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ανέφερε ότι παρουσιάζονται ελλείψεις στα φάρμακα χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη που καταπολεμούν την...

Close