Στην εποχή μας, η κοινή γνώμη δεν είναι το άθροισμα των προσωπικών γνώμων. Το αντίθετο: οι προσωπικές γνώμες είναι η ηχώ της κοινής γνώμης - Nicolas Gomez Davila

«Όταν το ποδόσφαιρο και οι τέχνες συναντώνται, στην Καισαριανή»

16 Μάιος, 2019

Μια υπέροχη ποιητική βραδιά, έζησαν οι δεκάδες φίλοι του ποδοσφαίρου, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση «το ποδόσφαιρο στις τέχνες» που συνδιοργάνωσαν, την Τετάρτη (15/5) στην Καισαριανή, οι Παλαίμαχοι του Εθνικού Αστέρα και η Πανελλαδικη Πρωτοβουλια Φιλάθλων «Επίσκυρον».

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι ποιητές Βάσω Κοσμίδου, Γιώργος Μαρκόπουλος και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Εθνικού Αστέρα Νίκος Μάλλιαρης.

Στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στα 92 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Αστέρα, διαβάστηκαν ποιήματα αφιερωμένα στο ελληνικό και διεθνές ποδόσφαιρο, ενώ εκτέθηκαν πίνακες ζωγραφικής με θέμα το ποδόσφαιρο, των Πέτρου Ζουμπουλάκη, Βασίλη Διονυσόπουλου και Νίκου Οικονομίδη.

Για την τέχνη στο ποδόσφαιρο μίλησαν και απήγγειλαν  ποιήματα, ο ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας Αριστείδης Καμάρας, οι ποιητές Γαβρίλης Ιστόπουλος,  Γιώργος Κακουλίδης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Τάσος Γαλάτης, Χρήστος Δάλκος, ο μουσικοσυνθέτης Διονύσης Τσακνής, ο δημοσιογράφος – ερευνητής Στέλιος Ελληνιάδης, ο καθηγητής και πρόεδρος της λέσχης ιστορίας και πολιτισμού της ΑΕΚ Κυριάκος Χήνας, ο ιστορικός Βάσιας Τσοκόπουλος.

Ποιήματα απήγγειλαν η τραγουδίστρια Ναταλία Ρασούλη, η οποία μίλησε επίσης για τη σχέση λατρείας του αείμνηστου πατέρα της Μανώλη Ρασούλη με το ποδόσφαιρο και η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, η αντιδήμαρχος Κανέλλα Γεωργοπούλου, η υποψήφια δήμαρχος Αννα Παραγιού, ο Ηλιας Σαλευρης ως εκπροσωπος της υοψηφιας δημαρχου Μπετινας Γραφιδου,ο ζωγράφος Νίκος Οικονομίδης, ο ποιητής Δημήτρης Δερζέκος ο οποίος έγραψε ένα υπέροχο ποίημα για τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο δημοσιογράφος Γιάννης Γεωργάκης και οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Μπάμπης Μαστρογιάννης, Γιώργος Ιωαννίδης, Ηλίας Φέγγας, Γιώργος Ορφανίδης, Χάρης Καλλίας, Γιάννης Ζέρβας και Χρήστος Αρδίζογλου προς τιμήν του οποίου ο Γιώργος Μαρκόπουλος απήγγειλε το ποίημα «ωδή στον παίκτη της ΑΕΚ και της εθνικής Χρήστο Αρδίζογλου».

Τον γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, Δημητρη Κουτσουμπα, εκπροσωπησε ο Δ.Βιταλης υποψηφιος Ευρωβουλευτης.

Read previous post:
B.Ψάλτης: Η Alpha Bank στηρίζει ενεργά την ανάπτυξη

Τις σημαντικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με κινητήρια δύναμη τον τουρισμό, και την ενεργό συμμετοχή της Alpha Bank στην οικονομική...

Close