Το πρόβλημα όταν έχεις ανοιχτό μυαλό είναι ότι διάφοροι άνθρωποι έρχονται και επιμένουν να βάλουν πράγματα μέσα - Τέρυ Πράτσετ

Όταν ο Μπραντ Πιτ έγινε γενικός διευθυντής των Oakland Athletics (video)

23 Σεπτέμβριος, 2018

Μια μέρα σαν σήμερα το 2011, κάνει πρεμιέρα το «Moneyball», το βιογραφικό αθλητικό δράμα, που βασίζεται στο βιβλίο (2003) του Μάικλ Λιούις. Ο Μπραντ Πιτ υποδύεται τον Μπιλ Μπιν, τον γενικό διευθυντή της ομάδας μπέιζμπολ των Oakland Athletics που αντί να στηριχθεί στην εμπειρία και στη διαίσθηση του κυνηγού παικτών, διαλέγει -με τη βοήθεια του Πίτερ Μπραντ, ενός ιδιοφυούς νεαρού μελετή του αθλήματος- παίκτες σύμφωνα μόνο με το ποσοστό που έχουν στις «βάσεις». Μαζί θα καταστρώσουν ένα πρωτοποριακό μοντέλο διοίκησης της ομάδας, το οποίο βασίζεται στη στατιστική ανάλυση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή όπου αν επιβεβαιωθεί στην πράξη, είναι ικανό να αλλάξει ριζικά την ιστορία του μπέιζμπολ. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, οι Oakland Athletics καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους αλλά και τις μεγάλες δυνάμεις του πρωταθλήματος, φτάνοντας στο ανεπανάλληπτο σερί 20 νικών, δημιουργώντας ρεκόρ στην American League.

Η Columbia Pictures αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου το 2004 και το πρότζεκτ βρισκόταν για χρόνια στο στάδιο της ανάπτυξης. Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 23 Σεπτεμβρίου 2011, απέσπασε κυρίως καλές κριτικές ενώ κινήθηκε ικανοποιητικά και στο box office. Έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Το Moneyball έκανε άνοιγμα τριημέρου στη 2η θέση με 19,5 εκατομμύρια δολάρια. Στο αμερικανικό box office απέφερε 75,6 εκατομμύρια δολάρια και στον υπόλοιπο κόσμο 34,6 εκατομμύρια δολάρια. Παγκοσμίως συγκέντρωσε 110,2 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο του προϋπολογισμού!
 

Read previous post:
Ένας αλευρόμυλος έγινε Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων στην Θεσσαλία

Ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας της Λάρισας που συνδέει τη μακρόχρονη σχέση της θεσσαλικής πόλης με την παραγωγή των σιτηρών...

Close