Ένας άνθρωπος με ταλέντο βλέπει αυτό που είναι ουσιαστικό και αφήνει τα υπόλοιπα σαν περίσσευμα. Thomas Carlyle, 1795-1881, Άγγλος συγγραφέας

Όσμπορν: Η Βρετανία προετοιμάζεται για GRexit καλού-κακού

10 Φεβρουαρίου, 2015

Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζορτζ Όσμπορν, μιλώντας από την Κωνσταντινούπολη στην τηλεόραση του Bloomberg, εξέφρασε την αυξημένη ανησυχία του για το “πολύ κακό αποτέλεσμα” που μπορεί να έχει ένας εσφαλμένος υπολογισμός, στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης. Ειδικότερα, δήλωσε:

«Είναι σαφές ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία και ο κίνδυνος για τη βρετανική οικονομία από την αντιπαράθεση μεταξύ της ζώνης του ευρώ και της Ελλάδας αυξάνονται καθημερινά … Οι κίνδυνοι από έναν εσφαλμένο υπολογισμό ή μια λανθασμένη κίνηση που θα οδηγήσει σε ένα πολύ κακό αποτέλεσμα αυξάνονται επίσης».

Ερωτηθείς σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων της συνόδου G20, ο κ. Όσμπορν είπε πως παρά τις προσπάθειες εξεύρεση μιας αποδεκτής από όλους προσέγγισης, η Βρετανία προετοιμάζεται για ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα. «Μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα είναι πολύ δύσκολη για την παγκόσμια οικονομία και δυνητικά πολύ επιζήμια για την ευρωπαϊκή οικονομία», είπε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η βρετανική οικονομία θα επηρεαστεί από την κρίση στη ζώνη του ευρώ», ανέφερε.

Read previous post:
Citigroup: ενδεχόμενο δύο συμφωνιών Ελλάδας – πιστωτών

Σε έκθεσή της η Citigroup προβλέπει δύο συμφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, μία ενδιάμεση και μία διαρκής. Βάσει...

Close