Κανένα βιώσιμο σχέδιο για το μέλλον δεν μπορεί να γίνει από  όσους δεν έχουν την ικανότητα να ζουν σήμερα. Alan Watts, 1915-1973, Βρετανός φιλόσοφος Βουδιστής.

Ορκίσθηκε ο νέος πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ

12 Ιουνίου, 2019

Ο Κασίμ Γιομάρτ Τοκάγεφ ορκίσθηκε σήμερα ως ο δεύτερος πρόεδρος στην ιστορία του Καζακστάν αφού κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες επικρίθηκαν από τους παρατηρητές και στη διάρκειά τους έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις. Στο πλαίσιο της προσεκτικά ενορχηστρωμένης μετάβασης που λαμβάνει χώρα μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση τον Μάρτιο του Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, ο οποίος κυβέρνησε αυτή τη χώρα της κεντρικής Ασίας μετά την ανεξαρτησία της το 1991, ο Τοκάγεφ επέλεξε για την προεδρία του το σύνθημα «διαφορετικές απόψεις, ενωμένο έθνος», στη διάρκεια τελετής που έγινε στην πρωτεύουσα Νουρ-Σουλτάν.

Διπλωμάτης καριέρας, ο 66χρονος Τοκάγεφ φίλησε την εθνική σημαία πριν ορκιστεί. Της μεγαλοπρεπούς τελετής, με ύμνους και κανονιοβολισμούς, προήδρευσε ο 78χρονος Ναζαρμπάγεφ. Κατά τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει εδώ και τρία χρόνια στη χώρα αυτή και κατεστάλησαν από την αστυνομία. Συνολικά σχεδόν 500 άτομα συνελήφθησαν την Κυριακή και τουλάχιστον άλλα 200 τη Δευτέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Read previous post:
ΝΒΑερς και Τουπάν στην προεπιλογή της Γαλλίας

Η λίστα της προεπιλογής του Βενσάν Κολέ για την εθνική Γαλλίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Κίνα...

Close