Ολόκληρη η ιστορία του κόσμου μπορεί να συνοψισθεί στο γεγονός ότι όταν ένα έθνος είναι δυνατό, δεν είναι δίκαιο και όταν θέλει να είναι δίκαιο δεν είναι δυνατό. Winston Churchill, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός.

Οριζόντια περικοπή μισθών 25% στην Ατλέτικο Μινέιρο

30 Μαρτίου, 2020

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Βραζιλίας άρχισαν, με τη σειρά τους, να μελετούν τη μείωση μισθών στους ποδοσφαιριστές, για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ορισμένες ομάδες για να δικαιολογήσουν την πληρωμή των μισθών αυτού του μήνα έβαλαν τους παίκτες σε καθεστώς «διακοπών», άλλες όμως ανακοίνωσαν δραστικά μέτρα. 

Μια τέτοια είναι η περίπτωση της Ατλέτικο Μινέιρο του Μπέλο Οριζόντε, όπου ο πρόεδρος Σέρτζιο Σέτε Καμάρα ανακοίνωσε οριζόντια περικοπή 25% για όλους τους υπαλλήλους του συλλόγου, «σε κάθε θέση και επίπεδο». Όσο για τους παίκτες, ο πρόεδρος τους έθεσε, επίσης, σε καθεστώς διακοπών, «αλλά μετά από αυτές τις 20 ημέρες και με τον Μάρτιο πλήρως εξοφλημένο, το πρόβλημα δεν θα λυθεί: νομίζω ότι θα περάσουμε τρεις ή τέσσερις μήνες διακοπής», εκτίμησε. 

Κάπως έτσι, λοιπόν, προέκυψε η περικοπή κατά 25% και «όποιος δεν συμφωνεί μπορεί να φύγει. Πρέπει να σκεφτώ το μέλλον της ομάδας και όχι γι΄ αυτόν ή εκείνο τον παίκτη που παραπονιέται, είναι μια αναγκαία θυσία και όποιος δεν είναι ικανοποιημένος θα απομακρυνθεί», υπογράμμισε ο Καμάρα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΣ

Read previous post:
ΗΠΑ-Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με άνοδο

Με άνοδο έκλεισε στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Close