Οι άνθρωποι είναι περισσότερο επιρρεπείς στο να εκδικούνται χτυπήματα παρά να ανταποδίδουν καλοσύνη. - Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

Οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων ζητά ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός

9 Απριλίου, 2020

Οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, χωρίς ανάδειξη πρωταθλητών και προβιβασμούς/υποβιβασμούς ομάδων, ζητά ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός.

Με μία ανακοίνωση σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους, οι «πράσινοι» επισημαίνουν ότι, ενδεχόμενη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών το καλοκαίρι, θα έχει καταστρεπτικές επιπτώσεις, τόσο στους αθλητές όσο και στους συλλόγους, κάνουν λόγο για «έγκλημα κατά του ελληνικού αθλητισμού και προειδοποιούν ότι «… ο Παναθηναϊκός δεν θα αναγνωρίσει χαρτοπρωταθλητές»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ερασιτέχνη ΠΑΟ: 

“Η ανθρωπότητα περνάει την μεγαλύτερή της κρίση μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χιλιάδες άνθρωποι χάνουν την ζωή τους, η παγκόσμια οικονομία έχει μπει σε μια μεγάλη παύση και στην Ελλάδα χάρη στην έγκαιρη αντίδραση της Κυβέρνησης βρισκόμαστε σε αυστηρή καραντίνα. 

Την ίδια στιγμή κάποιοι συζητούν ακόμα τη συνέχιση των πρωταθλημάτων ή δείχνουν πως το μόνο τους πρόβλημα είναι πώς θα δώσουν τον τίτλο του πρωταθλητή και πώς θα ανεβοκατεβάσουν ομάδες. Κύριοι, αυτά κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους και όχι στα χαρτιά. Αυτά κρίνονται από την προσπάθεια και τον ιδρώτα των αθλητών και όχι από τις πιέσεις στις ομοσπονδίες και τις λίγκες μέσω τηλεφωνημάτων και ζυμώσεων μέσα από τις πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης. 

Σας καλούμε να επανέλθετε στην πραγματικότητα και να αναλογιστείτε την κρισιμότητα της κατάστασης. Τι θέλετε δηλαδή να μας πείτε; Ότι θα διεξάγετε αγώνες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο κεκλεισμένων των θυρών; Ότι θα βάλετε ταφόπλακα και στην ερχόμενη σεζόν, «καίγοντας» αθλητές και καταστρέφοντας οικονομικά τους συλλόγους; Συνέλθετε! Συνέλθετε πριν σκοτώσετε τον ελληνικό αθλητισμό για τα επόμενα χρόνια. 

Η αμετάκλητη θέση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου είναι να υπάρξει οριστική διακοπή όλων των διοργανώσεων ΧΘΕΣ και ο ιστορικός του μέλλοντος να καταγράψει τα πρωταθλήματα ως μη γενόμενα. 

Ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι συνένοχος στο έγκλημα κατά του Ελληνικού αθλητισμού. Ο Παναθηναϊκός δεν θα αναγνωρίσει χαρτοπρωταθλητές. Καλούμε τις υπόλοιπες ομάδες και τις ομοσπονδίες να αναλογιστούν τι ζει η χώρα μας και ο πλανήτης και να αφήσουν στο συρτάρι τους τις μικροπολιτικές για το μέλλον όταν και θα έχουμε επανέλθει στην κανονικότητα. Μέχρι τότε οφείλουν να ζουν στην πραγματικότητα…”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Read previous post:
Ευ. Τσακαλώτος: Ο κ. Σταϊκούρας να διεκδικήσει και να πάρει παράταση προστασίας της α’ κατοικίας

Να μην «παραμένει παρατηρητής» στις συνεδριάσεις του Eurogroup, αλλά να τοποθετηθεί με σαφήνεια στη σημερινή συνεδρίαση, αφενός διεκδικώντας και παίρνοντας...

Close