Λένε πάντα ότι ο χρόνος αλλάζει τα πράγματα, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να τα αλλάξεις εσύ, μόνος σου. Andy Warhol, 1928-1987, Αμερικανός καλλιτέχνης

Οργανώσεις προστασίας ζώων χαιρετίζουν το μήνυμα Γκοτιέ να εγκαταλείψει τη γούνα

12 Νοέμβριος, 2018

Οργανώσεις προστασίας των ζώων χαιρέτισαν σήμερα το «ισχυρό μήνυμα» του γάλλου σχεδιαστή μόδας Ζαν-Πολ Γκοτιέ που αποφάσισε να καταργήσει τη γούνα από τις κολεξιόν του, ενώ οι επαγγελματίες του κλάδου εκφράζουν λύπη για μια επιλογή που βασίζεται σε «ψευδείς πληροφορίες».

Για την PETA, «αυτή είναι μια εξαιρετική είδηση» έπειτα από χρόνια πιέσεων εκ μέρους της και των συνεργαζόμενων με αυτήν οργανώσεων. Μια από τις πιέσεις αυτές ασκήθηκε με την εισβολή μιας ακτιβίστριας σε ένα ντεφιλέ του σχεδιαστή το 2002 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χρήση της γούνας και με την εισβολή ακτιβιστών υπό την ιδρύτρια της PETA ‘Ινγκριντ Νιούκερκ στη μπουτίκ του Γκοτιέ στο Παρίσι το 2006.

«Είναι ένα ισχυρό μήνυμα, ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ είναι παγκοσμίως γνωστός», δήλωσε η Μαριόν Ζιρού, εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Προστασίας των Ζώων. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Εδώ και χρόνια απαιτούμε να κλείσουν οι φάρμες εκτροφής ζώων για τη γούνα τους».

Ο Γκοτιέ δήλωσε το Σάββατο στην εκπομπή «Bonsoir» στο γαλλικό δίκτυο Canal+ ότι θα καταργήσει τη γούνα κρίνοντας «τον τρόπο θανάτωσης των ζώων απόλυτα ελεεινό». «Η γούνα είναι πιο αισθησιακή σε σχέση με την ψεύτικη γούνα αλλά μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους για να ζεσταθούμε. Αυτό μας κάνει να κατευθυνθούμε προς μια δημιουργική πλευρά που δεν θα βλάπτει» τα ζώα, τόνισε.

Read previous post:
ΠΑΟΚ: Πρόβλημα με Κίτσιου

Χωρίς τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που έχει στο δυναμικό του (λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων για το Nations League) και...

Close