Στην εποχή μας, η κοινή γνώμη δεν είναι το άθροισμα των προσωπικών γνώμων. Το αντίθετο: οι προσωπικές γνώμες είναι η ηχώ της κοινής γνώμης - Nicolas Gomez Davila

Όπερα κουκλοθεάτρου στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών στις 5 Οκτωβρίου

4 Οκτωβρίου, 2019

Με ισπανικές μελωδίες που «κουβαλούν» το άρωμα από άνθη πορτοκαλιών της Ανδαλουσίας θα “πλημμυρίσει” το Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Οι θεατές στο δήμο Νεάπολης-Συκεών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την όπερα- κουκλοθέατρο «El Retablo de Maese Pedro» (1922) του Μανουέλ ντε Φάγια σε μια μοναδική παράσταση, στις 8 μ.μ. και με ελεύθερη είσοδο.

Η συγκεκριμένη όπερα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας από την Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως και τις 12 Οκτωβρίου.

Η όπερα «El retablo de maese Pedro» είναι γεμάτη χιουμοριστικές σκηνές, ανατροπές, απίθανες μαριονέτες. Στην όπερα, που συνέθεσε ο Μανουέλ ντε Φάγια ως φόρο τιμής στον συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες, το λιμπρέτο βασίζεται πάνω στο μυθιστόρημά του, του Δον Κιχώτη. Με τη διαφορά ότι ο Δον Κιχώτης δεν επιτίθεται σε ανεμόμυλους, αλλά παρακολουθεί και ο ίδιος σε ένα πανδοχείο μια παράσταση με μαριονέτες. Ο ίδιος μαγεύεται με την ιστορία που στο τέλος πιστεύει πως οι μαριονέτες δεν είναι άψυχα αντικείμενα, αλλά αληθινές.

Η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στον Δημήτρη Δημόπουλο, η κατασκευή-εμψύχωση κούκλας στους Λίτα Ασλάνογλου, Ειρήνη Μάστορα, Γιάννης Τσιούτας και η μετάφραση λιμπρέτου στα ελληνικά έγινε από την Αγγελική Μπούρα. Οι μονωδοί είναι ο Διονύσης Τσαντίνης, η Αναστασία Κότσαλη, ο Διονύσης Μελογιαννίδης, η Ντίνα Στράνη και στο πιάνο ο Σπύρος Σουλαδάκης.

 

Περισσότερα στη κατηγορία Ρεπορτάζ
Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανίων

Εργασίες συντήρησης πρασίνου κατά μήκος της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανίων με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Νέα Μουδανιά, από...

Close