Μια εποχή αποκαλείται Σκοτεινή όχι επειδή το φως δεν μπορεί να λάμψει, αλλά επειδή ο άνθρωποι αρνούνται να το δουν. James Alber Michener, 1907-1997, Αμερικανός συγγαφέας

Ονουόχα: «Στις ΗΠΑ δεν νιώθω ποτέ 100% ασφαλής»

3 Ιουνίου, 2020

O πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Νέντουμ Ονουόχα, δήλωσε ότι δεν αισθάνεται ποτέ εντελώς ασφαλής στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ζει από το 2018, αντιμετωπίζοντας με «φόβο και δυσπιστία» την αστυνομία στη χώρα.
 Μιλώντας μετά το θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, ο γεννημένος στη Νιγηρία Ονούχα είπε ότι «είμαι πάντα επιφυλακτικός για το πώς συμπεριφέρομαι».
 «Δεν μου αρέσει να το λέω, αλλά φοβάμαι και δεν εμπιστεύομαι την αστυνομία», δήλωσε ο Ονουόχα, ο οποίος παίζει με την Ρεάλ Σολτ Λέικ στη Major League Soccer.
 «Μου αρέσει πολύ να ζω σε αυτήν τη χώρα, αλλά υπάρχει και μία άλλη πλευρά .. που δεν μου αρέσει. Ποτέ δεν βγαίνω και να αισθανθώ 100% ασφαλής.»
 Ο Ονουόχα, ο οποίος πέρασε έξι χρόνια στην ΚΠΡ, πριν μετακομίσει στην Γιούτα, δήλωσε ότι οι νόμοι περί όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν μεγαλώσει τον φόβο του 
 «Στο Ηνωμένο Βασίλειο είμαι πιο άνετα γιατί αν συμβεί κάτι, πιθανότατα δεν θα είναι θανατηφόρο. Αλλά εδώ είναι πιο συνηθισμένο να υπάρχει δυσάρεστη κατάληξη», πρόσθεσε ο 33χρονος.
 «Δεν θέλω να είμαι υπερβολικά επικριτικός για την αστυνομία, υπάρχουν πολλοί καλοί  αστυνομικοί, αλλά μερικές φορές φαίνεται ότι οι άνθρωποι τοποθετούν την αστυνομία ψηλά. Στην πραγματικότητα είναι απλοί άνθρωποι με περισσότερη δύναμη: έχουν ένα σήμα και ένα όπλο».

 Α. Βαζογιάννης

Read previous post:
Θετικός σε κορονοϊό διεθνής ο Καναζάκι της Ναγκόγια

Ο επιθετικός της Ναγκόγια Γκράμπους Έιτ, Μου Καναζάκι, εξετάστηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της J.League.

Close