Όταν η εξουσία ακολουθεί την κοινή γνώμη, είναι ισχυρή. Όταν την χτυπάει, τότε πέφτει. Alfred de Vigny, 1797-1863, Γάλλος συγγραφέας

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Νέα διεθνής διάκριση για τον δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη

7 Μαΐου, 2018

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η πρόσκληση που απέστειλαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Coventry της Αγγλίας (Coventry’s University Hospital) και η Intuitive Surgical, κατασκευάστρια εταιρεία του ρομποτικού συστήματος daVinci, στο δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, επιστημονικό διευθυντή και διευθυντή της γενικής, βαριατρικής, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, να παραβρεθεί μαζί με το συνεργάτη του χειρουργό, Παναγιώτη Αθανασόπουλο, ως επιβλέπων χειρουργός ρομποτικής χειρουργικής, στις πρώτες τους ρομποτικές επεμβάσεις γενικής χειρουργικής, ήπατος, παγκρέατος και χοληφόρων (HPB Program). Οι συγκεκριμένες επεμβάσεις επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των ογκολογικών προβλημάτων των οργάνων αυτών, όπως είναι η επέμβαση για καρκίνο κεφαλής παγκρέατος Whipple, η περιφερική παγκρεατεκτομή, η ηπατεκτομή, αλλά και η χολοκυστεκτομή.

Η ρομποτική τεχνολογία που έφερε το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2006, έχει εφαρμοστεί από την ομάδα του δρ. Κ. Κωνσταντινίδη σε άνω των 2000 ρομποτικές επεμβάσεεις πολλαπλών τομών, όπως γαστρεκτομής για καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις στομάχου, αποκατάστασης διαφραγματοκήλης και ΓΟΠ, μυοτομής οισοφάγου για αχαλασία, αποκατάστασης κοιλιοκήλης, βουβωνοκήλης με πλέγμα, κήλης Αθλητών, γαστρικού bypass για παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2, περιφερικής παγκρεατεκτομής, παγκρεατεκτομής whipple, σπληνεκτομής, επινεφριδεκτομής, κολεκτομής, και περισσότερων από 500 επεμβάσεων χολοκυστεκτομής μίας τομής (Single Site Robotic Surgery), που είναι και η μεγαλύτερη εμπειρία στην Ευρώπη.

Επιπλέον, από το 2007 έως τώρα, ο δρ. Κωνσταντινίδης εκπαίδευσε και επέβλεψε στις πρώτες τους επεμβάσεις, πολλούς χειρουργούς σε διάφορες χώρες, όπως στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, και τώρα την Αγγλία.

“Στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών προσφέρει, όχι μόνο άριστες ιατρικές παροχές στους διεθνείς ασθενείς που το εμπιστεύονται, αλλά και διδασκαλία τεχνογνωσίας υψίστου βαθμού, με διεθνή αναγνώριση, σε χειρουργούς και νοσοκομεία από όλον τον κόσμο, που επιθυμούν τώρα να ξεκινήσουν τις εφαρμογές της ρομποτικής χειρουργικής με το σύστημα daVinci”, δήλωσε ο δρ. Κωνσταντινίδης.

Περισσότερα στη κατηγορία Υγεία
Ποια νοσοκομεία θα έχουν έως το τέλος του χρόνου νέους αξονικούς τομογράφους

Την προμήθεια αξονικών τομογράφων για συνολικά 19 νοσοκομεία ανακοίνωσε το υπουργείο Υγειάς, τονίζοντας πως η διαδικασία εισέρχεται σε φάση τελικής...

Close