Στη ζωή, αντίθετα με το σκάκι, το παιχνίδι συνεχίζεται και μετά το ματ. Isaac Asimov, 1920-1992, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Ολόσωμη φόρμα με ΒιοΠούλιες από Stella McCartney

6 Απριλίου, 2023

Μια αμάνικη ολόσωμη φόρμα διακοσμημένη με βιοπλαστικές πούλιες από φυτική κυτταρίνη παρουσίασε ο βρετανικός οίκος μόδας Stella McCartney. Οι πούλιες δημιουργήθηκαν από την εταιρεία βιοϋλικών Radiant Matter ως εναλλακτική στις, με βάση το πετρέλαιο, επιλογές στην αγορά που μπορεί να περιέχουν βλαβερά καρκινογενή χημικά.

«Η Radiant Matter εργάζεται για λύσεις που είναι υγιείς για τον πλανήτη χωρίς να κάνει συμβιβασμούς σε θέματα αισθητικής» είπε, μιλώντας στο Dezeen, η ιδρύτρια της εταιρείας, Elissa Brunato.

Κάθε με σχήμα δίσκου BioSequin κατασκευάζεται από ανακυκλώσιμη κυτταρίνη – που είναι πολυμερές – και η οποία έχει αντληθεί από δέντρα. Τα χαρακτηριστικά της την κάνουν να ανακλά φυσικά το φως και να κάνει τις πούλιες να αστράφτουν. Αντιθέτως, οι παραδοσιακές πλαστικές πούλιες συχνά έχουν επικάλυμμα ή φινίρισμα με συνθετικά, τοξικά ή λεπτά μεταλλικά μέρη για να αποκτήσουν τη λάμψη τους.

Η Brunato αναφέρθηκε στη φόρμα ως «το πρώτο ένδυμα στον κόσμο που κατασκευάστηκε από τις ΒιοΠούλιες της Radiant Matter» και ελπίζει ότι αυτό θα αναδείξει τις προοπτικές των BioSequins· φορέθηκε από το μοντέλο και ακτιβίστρια Cara Delevingne για το τεύχος Απριλίου του αμερικανικού Vogue (https://www.instagram.com/p/Cpx0OQ5toPO/). «Καθώς πρόκειται για το πρώτο πρωτότυπο που έγινε ποτέ, πολλή φροντίδα και σκέψη επενδύθηκε στην κατασκευή και σχεδιασμό του» υπογράμμισε (https://www.youtube.com/watchv=J7EpJ33dSx0&t=2s).