Ξεχνάει κανείς τα λάθη του, όταν τα εξομολογείται σε κάποιον άλλον. Ο άλλος, όμως, δεν τα ξεχνάει. Friedrich Wilhelm Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Ολλανδία: οι αρχές ερευνούν τα αίτια του black out στις τηλεπικοινωνίες

25 Ιούνιος, 2019

Οι αρχές της Ολλανδίας ερευνούν σήμερα τα αίτια της τεράστιας βλάβης που σημειώθηκε χθες Δευτέρα στο τηλεφωνικό δίκτυο της χώρας και κράτησε τέσσερις ώρες στη διάρκεια των οποίων οι πολίτες ήταν αδύνατο να επικοινωνήσουν ακόμη και με την αστυνομία και την πυροσβεστική. 
Η βλάβη σημειώθηκε χθες το βράδυ και αρχικά αφορούσε το δίκτυο της κρατικής υπηρεσίας τηλεπικοινωνιών KPN, προτού επεκταθεί στα δίκτυα των παρόχων που συνδέονται με αυτή σε όλη τη χώρα. 
Η βλάβη κράτησε τέσσερις ώρες στη διάρκεια των οποίων οι Ολλανδοί δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν ούτε καν με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. 
Μέλη της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της υπηρεσίας ασθενοφόρων βγήκαν στους δρόμους ώστε οι πολίτες να μπορούν να τους δουν και να επικοινωνήσουν μαζί τους, αν τους χρειαστούν, ενώ η ολλανδική κυβέρνηση δημιούργησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μια υπηρεσία παρόμοια με την τηλεφωνική γραμμή για έκτακτες ανάγκες 112. 
Ο Ολλανδός υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας Φερντ Γκράπερχαους έχει καλέσει σήμερα τη διεύθυνση του KPN προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη βλάβη και για να τον διαβεβαιώσει ότι «δεν θα ξανασυμβεί». 
Στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχει και η ολλανδική υπηρεσία αντιτρομοκρατίας (NCTV), μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο δεν υπάρχουν υποψίες για κυβερνοεπίθεση, όπως δήλωσε χθες στην τηλεοπτική εκπομπή Nieuwsuur o αξιωματούχος της KPN Γιουστ Φάρβερκ. 

 

Read previous post:
Μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ -Ινστιτούτου ΝΝ Burdenko της Μόσχας

Μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας θα υπογράψουν η Α΄Νευροχειρουργική  Κλινική του ΑΠΘ, που εδρεύει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και το  Ινστιτούτο...

Close