Μια αλήθεια που λες με κακή πρόθεση, επηρεάζει πιο πολύ απ΄ όλα τα ψέματα που μπορείς να επινοήσεις. William Blake, 1757-1827, Άγγλος ποιητής & ζωγράφος

Ολλανδία: «Καμπάνα» €775 εκατ. στην ING για ξέπλυμα χρήματος

4 Σεπτεμβρίου, 2018

Oι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι κατέληξαν σε διακανονισμό 775 εκατ. ευρώ για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος με την τράπεζα ING.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η ING αντιμετώπιζε κατηγορίες για παραβίαση του νόμου σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Οι διωκτικές αρχές ανέφεραν πως η τράπεζα απέτυχε να εμποδίσει τη χρήση λογαριασμών πελατών της για ξέπλυμα χρήματος την περίοδο 2010 με 2016.

«Το αποτέλεσμα ήταν πως οι πελάτες είχαν για χρόνια τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν σχεδόν ανενόχλητοι τους λογαριασμούς της ING για εγκληματικές δραστηριότητες» ανέφερε ανακοίνωση των αρχών.

«Η ING έπρεπε να είχε διαγνώσει ότι οι ροές των χρημάτων στους λογαριασμούς αυτούς μπορεί να προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες» τόνισαν οι ολλανδικές αρχές.

Η ING ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την αδυναμία της να ελέγξει την προέλευση των χρημάτων.

Read previous post:
Η Société Générale θα καταβάλει 1,2 δισ. ευρώ για παράκαμψη αμερικανικών κυρώσεων

Η γαλλική τράπεζα Société Générale ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι θα καταβάλει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διευθετήσει τη διαμάχη με...

Close