Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται, κατακτάται. André Malraux, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

Ολλανδία: «Φρένο» από την κυβέρνηση στα πρωταθλήματα έως την 1η Ιουνίου

31 Μαρτίου, 2020

Τη στιγμή που η κεντρική κατεύθυνση των UEFA, FIFA και Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Λιγκών είναι να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις για τη σεζόν 2019/20, η απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης, κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προοπτική ολοκλήρωσης της εφετινής Eredivisie.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά την Τρίτη (31/03), ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε επεκτείνεται η απαγόρευση αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα έως τις 28 Απριλίου, ενώ σε ότι αφορά τις επαγγελματικές ομάδες (όλων των αθλημάτων), το μέτρο επεκτείνεται μέχρι την 1η Ιουνίου.

Με απλά λόγια το Ολλανδικό πρωτάθλημα θα παραμείνει στο «ψυγείο» για τουλάχιστον δύο μήνες ακόμη, ελαχιστοποιώντας τα περιθώρια για την ολοκλήρωσή του. Αξίζει να επισημανθεί πως μέχρι το «lockdown» στην Ολλανδία, είχαν πραγματοποιηθεί οι 25 από τις 34 αγωνιστικές της Eredivisie κι απομένουν άλλες 9, οι οποίες είναι άγνωστο ακόμα αν θα καταστεί δυνατό να διεξαχθούν, με νέα χρονική παράταση για τον προσεχή Ιούλιο.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Read previous post:
Γαλλία-Covid-19: Στους 3.523 οι νεκροί, ξεπέρασαν τις 50.000 τα κρούσματα

Άλλοι 499 άνθρωποι πέθαναν σήμερα στη Γαλλία από τον νέο κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στις 3.523, αύξηση...

Close