Ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογείς μια ηγεσία είναι α διερωτάσαι τι σφάλμα είναι ικανοί α κάνουν. Karl Popper, 1902-1994, Αγγλοαυστριακός φιλόσοφος

Όλα έτοιμα για τον 3ο Μαραθώνιο Κρήτης

13 Απριλίου, 2018

Με το τελετουργικό της κοπής του κότινου από την αρχαία ελιά των Βουβών, άνοιξε το απόγευμα της Παρασκευής η αυλαία των παράλληλων εκδηλώσεων του 3ου Μαραθωνίου Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στα Χανιά.

Η τελετή περιελάμβανε δέηση προς την θεά Αθηνά από γυναίκες, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Πελασγός» Κολυμβαρίου.

«Σύμβολο λαμπρό της νίκης κάνε να βλαστήσει ελαία», ανέφερε μέλος του συλλόγου που στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός μικρού κοριτσιού έκοψε από την αρχαία ελιά τον κότινο για να τον παραδώσει στον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη.

Ο κότινος θα «συνοδεύσει» αύριο Σάββατο την λαμπαδηδρομία του Μαραθωνίου και θα στεφανώσει τους τρείς πρώτους νικητές του αγώνα την Κυριακή.

«Η ανάδειξη της αρχαίας ελιάς των Βουβών σε Ολυμπιακό σύμβολο είναι μεγάλη παρακαταθήκη για τον τόπο» ανέφερε κατά την τελετή ο σύμβουλος του Μαραθωνίου Κρήτης Βαγγέλης Παπαποστόλου, ενώ ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης επεσήμανε ότι «η τελετή των Βουβών στέλνει παντού το μήνυμα του πολιτισμού και του αθλητισμού».

Παράλληλα ανέφερε ότι ο κότινος από την ελιά των Βουβών συνοδεύει από το 2004 την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας μας σε όλες τις Ολυμπιάδες, ενώ τα τελευταία χρόνια τον χώρο που βρίσκεται η ελιά των Βουβών έχουν επισκεφθεί περίπου 25.000 άτομα.

Να σημειωθεί, ότι η αρχαία ελιά των Βουβών έχει ανακηρυχθεί μνημείο της φύσης.

Υπολογίζεται ότι το δέντρο βρίσκεται εκεί 3.500 χρόνια καθώς στο σημείο έχουν βρεθεί τάφοι της γεωμετρικής περιόδου. Το ύψος της είναι 8,5 μέτρα και η περίμετρος της 25,80 μέτρα.

 

Read previous post:
Προπόνηση με Κολοσσό και τώρα… Ρεάλ

Με το απόλυτο 23/23 στην Α1, μετά τη νίκη του με 87-63 επί του Κολοσσού Ρόδου, ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνεται στα...

Close