Η ιστορία του κόσμου δεν είναι τίποτε άλλο από την πρόοδο της συνείδησης της ελευθερίας. Friedrich Hegel, 1770-1831, Γερμανός φιλόσοφος

Όλα έτοιμα για το 8ο TEDxUniversityofMacedonia που φέτος θα είναι virtual

5 Μαΐου, 2021

Οκτώ ομιλητές δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε ένα …Crescendo ιδεών, το ερχόμενο Σάββατο 8 Μαΐου, από τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης που μετατρέπεται σε virtual σκηνή στην ψηφιακή οθόνη της πλατφόρμας Crowdcast για τις ανάγκες του φετινού TEDxUniversityofMacedonia.

Η θέληση και το πείσμα 50 και πλέον ανθρώπων, ανάμεσα τους νέα παιδιά, έφερε περίπου 70 άτομα κάτω από αυστηρές συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κάνοντας πραγματικότητα την όγδοη εκδήλωση για τη διοργάνωση που μετρά αντίστοιχα χρόνια ζωής στην πόλη. Μέσα από ένα αυστηρό πρόγραμμα δύο ημερών και σε περιορισμένο χρονικό πλαίσιο για λόγους ασφαλείας με μάσκες, αποστάσεις, άδειες γυρισμάτων και προηγούμενα διαγνωστικά τεστ για την covid -19, στα οποία υποβλήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες, δημιουργήθηκε με επιτυχία το σχεδόν πεντάωρο υλικό που θα παρακολουθήσουν το ερχόμενο Σάββατο, διαδικτυακά μέσω online streaming, όλοι όσοι προμηθευτούν έγκαιρα εισιτήριο.

Ρόλο οικοδέσποινας αναλαμβάνει η μουσικός και παρουσιάστρια Σοφία Κουρτίδου, που ανεβαίνει στη σκηνή για να παρουσιάσει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο τους προσκλεκλημένους της διοργάνωσης. Οι οκτώ ομιλητές (σ.σ. μία εκ των παρουσιάσεων θα γίνει από ένα δίδυμο) αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλο σε ένα Crescendo ιδεών, ενώ ο καθένας τους ξεχωριστά καλείται να υψώσει και να ενώσει τη φωνή με είκοσι πέντε άτομα οργανωτικής ομάδας και έναν αντίστοιχο αριθμό εθελοντών. Οι food bloggers Ευγενία Ευθυμιάδου και Θάνος Ρουμπής, η σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Χρήστος Ταουσάνης, το μοντέλο- μουσικοθεραπεύτρια Όλια Παμπουκίδου και η αρχιτεκτόνισσα Λυδία Καλλιπολίτη, ενώνουν τις φωνές τους στο 8ο TEDxUniversityofMacedonia.

Φέτος, το TEDxUniversityofMacedonia στέλνει το δικό του περιβαλλοντικό μήνυμα ενώνοντας τις δυνάμεις του με ένα σημαντικό πρόγραμμα δράσης καθαρισμού παραλιών, ακτών και δημόσιων χώρων σε όλη τη χώρα. Στην τσάντα που θα λάβουν οι θεατές, μαζί με άλλα αναμνηστικά αντικείμενα, βρίσκεται το συλλεκτικό στρόγγυλο τσιγαροδοχείο κατασκευασμένο από μπαμπού για τη συλλογή των αποτσίγαρων. Το TEDxUniversityofMacedonia συμμετέχει στο πρόγραμμα #gopafree για την ανακύκλωση των αποτσίγαρων και η μη κερδοσκοπική οργάνωση Cigaret Cycle στηρίζει τη μεγάλη νεανική διοργάνωση. Παράλληλα, ένα από τα performances βγαίνει από τη σκηνή του TEDx στον δημόσιο χώρο και μας αποκαλύπτει πώς ένα γκράφιτι μπορεί να δημιουργηθεί με τη συνοδεία κλασικής μουσικής. Το αποτέλεσμα μπορεί να θαυμάσει κανείς στο βίντεο που θα προβληθεί στο πλαίσιο του TEDxUniversityofMacedonia αλλά και στον τοίχο αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, ύστερα από ειδική άδεια που παραχώρησε η ΕΥΑΘ.

Τα εισιτήρια παρακολούθησης του event παραμένουν διαθέσιμα μέχρι και τις 6 Μαΐου 2021.

φωτογραφία αρχείου