Οι εκατομμυριούχοι δεν πιστεύουν στην αστρολογία. Οι δισεκατομμυριούχοι πιστεύουν. - J.P. Morgan

Υγεία

Η Μεσογειακή διατροφή βοηθά τους ηλικιωμένους να έχουν υγιή γηρατειά

Φεβ 18, 2020

Οι ηλικιωμένοι που ακολουθούν συστηματικά τη Μεσογειακή διατροφή για τουλάχιστον έναν χρόνο, έχουν περισσότερα «καλά» βακτήρια στο έντερο τους, πράγμα που με τη σειρά του βοηθά για υγιή γηρατειά, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Κοροναϊός: Η επιδημία απειλεί το παγκόσμιο απόθεμα αντιβιοτικών

Φεβ 18, 2020

Ο πλανήτης ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με έλλειψη αντιβιοτικών αν τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει στον εφοδιασμό της φαρμακευτικής βιομηχανίας εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός στην Κίνα δεν επιλυθούν σύντομα, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα.

Η Ιαπωνία ξεκινά δοκιμές με φάρμακα κατά του HIV για τη θεραπεία ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον covid-19

Φεβ 18, 2020

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να δοκιμάσει φάρμακα για την αντιμετώπιση του HIV σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό καθώς ο αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων ενισχύει την απειλή για την οικονομία της χώρας αλλά και για τη δημόσια υγεία.

Πάνω από το 80% των κρουσμάτων του κοροναϊού δεν είναι σοβαρά, σύμφωνα με κινεζική μελέτη

Φεβ 18, 2020

Περισσότερα από τέσσερα στα πέντε κρούσματα (πάνω από το 80%) της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο κοροναϊός SARS-COV-2, είναι σχετικά ήπια, με τους ηλικιωμένους και όσους έχουν κάποια προϋπάρχουσα ασθένεια, καθώς επίσης το ιατρικό προσωπικό, να κινδυνεύουν περισσότερο, όπως προκύπτει από την μεγαλύτερη έως τώρα κινεζική μελέτη.

Κοροναϊός: Σχεδόν 1.900 νεκροί, ο ΠΟΥ τάσσεται εναντίον οποιουδήποτε «δυσανάλογου» μέτρου

Φεβ 18, 2020

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) προειδοποίησε εναντίον της λήψης οποιουδήποτε «δυσανάλογου» μέτρου για την αντιμετώπιση της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός, την ώρα που οι νεκροί πλησιάζουν τους 1.

Γυαλιά και σκελετοί οράσεως θα αποσταλούν σε άτομα με προβλήματα όρασης στην Αφρική

Φεβ 17, 2020

Ένας μεγάλος αριθμός από γυαλιά και σκελετούς οράσεως που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο καμπάνιας συλλογής ανακυκλώσιμων γυαλιών δεύτερης ευκαιρίας, θα παραδοθούν στις προσεχείς ημέρες στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή Θεσσαλονίκης προκειμένου τα αποσταλούν σε χώρες της Αφρικής για άτομα που αντιμετωπίζουν διαθλαστικές ανωμαλίες και επίπεδα χαμηλής όρασης.

Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανδρική γονιμότητα

Φεβ 17, 2020

Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα ενός άνδρα και αυτό να κληροδοτηθεί στις επόμενες γενιές, επισήμανε η βιολόγος αναπαραγωγής Θεοδοσία Ζεγκινιάδου, σε ομιλία που έκανε στο πλαίσιο της επιστημονικής εκδήλωσης "Σύγχρονες Αντιλήψεις και Νέες Τεχνολογικές Εφαρμογές στην Εργαστηριακή Διάγνωση και Διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη" που πραγματοποιήθηκε στη

Η Sanofi καταγράφει ισχυρή αύξηση 6,8% στα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) σε σταθερή τιμή συναλλάγματος για το έτος 2019

Φεβ 17, 2020

Δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi για το 4ο τρίμηνο του 2019.

Από σήμερα η νέα διαδικασία δήλωσης γέννησης πιλοτικά σε 15 μαιευτήρια

Φεβ 17, 2020

Σε 15 μαιευτήρια και μαιευτικές κλινικές ξεκίνησε από σήμερα η πιλοτική εφαρμογή της νέας διαδικασίας της δήλωσης γέννησης, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα να εφαρμόζεται καθολικά, σύμφωνα με το πλάνο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε λειτουργία ο νέος αξονικός τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων

Φεβ 17, 2020

Ξεκίνησε σήμερα η πλήρης 24ωρη λειτουργία του νέου αξονικού τομογράφου 32 τομών αξίας 343.

Η φονική επιδημία του covid-19 δεν φαίνεται να επηρεάζει τους Κινέζους, πολλοί εκ των οποίων δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να τρώνε άγρια ζώα

Φεβ 17, 2020

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η κινεζική αστυνομία πραγματοποιεί εφόδους σε σπίτια, εστιατόρια και αυτοσχέδιες αγορές σε όλη την χώρα και έχει συλλάβει περίπου 700 ανθρώπους για παραβίαση της προσωρινής απαγόρευσης του κυνηγιού, της πώλησης ή της κατανάλωσης άγριων ζώων.

Covid-19: Οι αρχές ζητούν από τους ιαθέντες της ασθένειας να δώσουν το πλάσμα τους για την θεραπεία των πασχόντων

Φεβ 17, 2020

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ζήτησαν σήμερα από τα πρόσωπα που είχαν προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και έχουν αναρρώσει να δώσουν το αίμα τους για να αφαιρεθεί το πλάσμα που θα βοηθήσει στην θεραπευτική αγωγή των ασθενών που βρίσκονται ακόμη σε σοβαρή κατάσταση.

Άμεση σχέση με την εμφάνιση του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα έχει ο υποθυρεοειδισμός

Φεβ 17, 2020

'Αμεση σχέση με την εμφάνιση του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα έχει ο υποθυρεοειδισμός (όταν ο αδένας δεν παράγει αρκετή θυρεοειδή ορμόνη), σύμφωνα με επιστημονική μελέτη στο Ιατρικό Κολέγιο και Γενικό Νοσοκομείο Smt.

ΕΛΣΤΑΤ: Σε 5.589 ανήλθαν τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων το 2018

Φεβ 17, 2020

 Σε 5.589 ανήλθαν τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων το 2018 έναντι 5.894 κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν το 2017, παρουσιάζοντας μείωση 5,2%.

Νέος κοροναϊός: Επιπλέον 99 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess στην Ιαπωνία

Φεβ 17, 2020

Επιπλέον 99 κρούσματα του Covid-19 διαγνώσθηκαν μεταξύ των επιβαινόντων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού και παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Γιοκοχάμα στην Ιαπωνία, γνωστοποίησαν σήμερα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Δώστε περισσότερη προσοχή στο «σύνδρομο του απατεώνα» λένε Έλληνες επιστήμονες

Φεβ 17, 2020

Η επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να δώσει περισσότερη προσοχή σε ένα αφανή αλλά υπαρκτό «σαμποτέρ», στο «σύνδρομο του απατεώνα» (imposter syndrome), που μπορεί να υποσκάψει την ψυχική υγεία και την επαγγελματική σταδιοδρομία αρκετών ανθρώπων.

Κοροναϊός: Οι χώρες και οι περιοχές που πλήττονται

Φεβ 17, 2020

Ακολουθεί κατάλογος των χωρών και των περιοχών που έχουν ανακοινώσει τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 1.

Κοροναϊός: 105 νέοι θάνατοι, 2.048 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη την κινεζική επικράτεια

Φεβ 17, 2020

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξημένος κατά 105 από την προηγουμένη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας σήμερα Δευτέρα.Οι εκατό από τους νέους θανάτους καταγράφηκαν στη Χουμπέι, την επαρχία της κεντρικής Κίνας η

Αγώνας δρόμου στην Κίνα με περισσότερες από 80 κλινικές δοκιμές για θεραπεία του κοροναϊού

Φεβ 17, 2020

 Η Κίνα έχει ήδη ξεκινήσει ή ετοιμάζει ταυτόχρονα περισσότερες από 80 κλινικές δοκιμές διαφόρων πιθανών θεραπειών για το νέο κοροναϊό SARS-COV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Επαναπατρίζονται οι δύο Έλληνες επιβάτες κρουαζιερόπλοιου που είναι σε καραντίνα για τον κοροναϊό

Φεβ 16, 2020

Για την επιχείρηση επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων που βρίσκονται σε κρουαζιερόπλοιο το οποίο είναι σε καραντίνα καθώς πολλοί επιβάτες του έχουν μολυνθεί με τον κοροναϊό, μίλησε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας Β.