Οι εταιρείες ανησυχούν υπερβολικά για το κόστος να κάνουν κάτι. Αυτό που πρέπει να τους ανησυχεί είναι το κόστος να μην το κάνουν. Philip Kotler, 1931-, Αμερικανός γκουρού του Μάρκετινγκ

Υγεία

Ναι μεν αλλά από τον ΣΦΕΕ για την τροπολογία που αφορά στις αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων

Νοέ 12, 2019

Απλούστευση διαδικασίας και μεγαλύτερη διαφάνεια, διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας ( ΣΦΕΕ) στην τροπολογία με τις αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων, αλλά όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, δεν διορθώνονται οι στρεβλώσεις.

Παρουσίαση του «παγκόσμιου χάρτη» για τη σπάνια νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης

Νοέ 12, 2019

O πρώτος «παγκόσμιος χάρτης» ασθενών για τη σπάνια νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ) παρουσιάστηκε σήμερα ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του παγκόσμιου μήνα (Νοέμβριος) ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο.

Ενας έφηβος λίγο έλειψε να πεθάνει εξαιτίας του ατμίσματος

Νοέ 12, 2019

Ενας έφηβος στη Βρετανία λίγο έλειψε να πεθάνει εξαιτίας του προβλήματος που του προκάλεσε στους πνεύμονες το άτμισμα, υποστηρίζουν γιατροί στο Νότιγχαμ, όπως αναφέρει το BBC.

«Εκτός ελέγχου» η κατάσταση στα νοσοκομεία Παίδων με τα παιδιά των εισαγγελικών εντολών

Νοέ 12, 2019

Παιδιά που προέρχονται από οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές σωματικές και συναισθηματικές ανάγκες τους, παιδιά που έχουν υποστεί παραμέληση ή/και κακοποίηση και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, «φιλοξενούνται» για μεγάλο διάστημα στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, εξαιτίας της έλλειψης δομών, αλλά και «της κατάχρησης που γίνεται από τις εισαγγελικές

Υπολογίζεται ότι η εκφύλιση ωχράς κηλίδας θα προσβάλει 77 εκατομμύρια Ευρωπαίους μέχρι το 2050

Νοέ 12, 2019

Η πιο συνήθης αιτία της μη αναστρέψιμης τύφλωσης είναι η εκφύλιση ωχράς κηλίδας, η οποία θα προσβάλει 77 εκατομμύρια Ευρωπαίους μέχρι το 2050, σύμφωνα με τελευταίους υπολογισμούς.

Το οικογενειακό ιστορικό και ο χαμηλός δείκτης νοημοσύνης συνδέονται με τη μορφή της σχιζοφρένειας που αντιστέκεται στη θεραπεία

Νοέ 12, 2019

Από το σύνολο των ατόμων με σχιζοφρένεια, εκείνοι που έχουν οικογενειακό ιστορικό ή χαμηλό δείκτη νοημοσύνης είναι πιο πιθανό να παρουσιάζουν αντίσταση στη θεραπεία, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγε το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας.

Βρέθηκε σύνδεση μεταξύ της σοβαρότητας της κατάθλιψης και της πιθανότητας εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων

Νοέ 12, 2019

Η σοβαρότητα της κατάθλιψης σε ένα άτομο ενδέχεται να αυξάνει την πιθανότητα καρδιακών ασθενειών ή εγκεφαλικού σύμφωνα με έρευνα που πρόκειται να παρουσιαστεί στο φετινό ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, στις 16-18 Νοεμβρίου στη Φιλαδέλφεια.

Ελληνική έρευνα δείχνει ότι η μείωση της μυϊκής μάζας στους μεσήλικες αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού

Νοέ 12, 2019

Η διατήρηση της μυϊκής μάζας μειώνει τον μελλοντικό καρδιαγγειακό κίνδυνο ενός υγιούς ανθρώπου μέσης ηλικίας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Ελλήνων επιστημόνων.

Το 68% των Ελλήνων λαμβάνει αντιβιοτικά, με το 70% αυτών να μην τα χρειάζεται. Αυστηρές ποινές για όσους τα χορηγούν χωρίς ιατρική συνταγή, ζητά ο ΙΣΑ

Νοέ 12, 2019

Σε απειλητικά επίπεδα για τη Δημόσια Υγεία φτάνει η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών στην Ελλάδα, η οποία συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

Καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων το 2020 – Υλοποιείται η δέσμευση του πρωθυπουργού, «το καλύτερο φάρμακο στην καλύτερη τιμή»

Νοέ 12, 2019

Σε «πάγωμα» των τιμών των φαρμάκων, αλλά και μειώσεις έως και 7% για κάποια από αυτά, προχωρά η κυβέρνηση: σχετικές δηλώσεις έκανε ο αρμόδιος υπουργός Β.

Ελλείψεις περισσότερων από 100 φαρμακευτικών σκευασμάτων στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

Νοέ 12, 2019

Ελλείψεις περισσότερων από 100 φαρμακευτικών σκευασμάτων παρατηρούνται στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.

Το εργασιακό στρες μπορεί να είναι αιτία εργατικού ατυχήματος αποδέχεται σε απόφασή του το Πρωτοδικείο

Νοέ 12, 2019

Πρωτοποριακή για τα νομικά δεδομένα απόφαση με την οποία εισάγεται το εργασιακό στρες στις επικίνδυνες για την υγεία των εργαζομένων παραμέτρους, εξέδωσε το πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο δέχθηκε ως εργατικό ατύχημα τον θάνατο από έμφραγμα που υπέστη στο σπίτι του 52χρονος εργαζόμενος, εξαιτίας έντονου άγχους.

Κατακόρυφη αύξηση της εμφάνισης παχυσαρκίας και ΣΔτ2 στα παιδιά, με ευθύνη της οικογένειας

Νοέ 12, 2019

Αφιερωμένη στην οικογένεια, είναι για δεύτερη χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), με κεντρικό μήνυμα «Ο Διαβήτης αφορά κάθε Οικογένεια».

Η ομάδα “Run to Change Diabetes” της Novo Nordisk Hellas στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2019

Νοέ 11, 2019

  Ο κλασσικός Μαραθώνιος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που φιλοξενούνται στην Αθήνα.

Iωάννινα: Σε λειτουργία το 1ο σε νοσοκομείο, Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης αλκοολικών και κρίσης χρηστών ναρκωτικών

Νοέ 11, 2019

Η 1η Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης, «Detox», σε δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο, το «Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης αλκοολικών και κρίσης των χρηστών ναρκωτικών» του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ.

Ένα νέο κρούσμα ιλαράς εντοπίστηκε σε αμερικανική πολιτεία

Νοέ 11, 2019

Ενα νέο κρούσμα ιλαράς καταγράφηκε το σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ με την χώρα να βιώνει την μεγαλύτερη επιδημία της πολύ μεταδοτικής και ενίοτε θανατηφόρας νόσου εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Ορισμένα επαγγέλματα και το βραδινό φαγητό ενδέχεται να επιδεινώνουν την υγεία  γυναικών

Νοέ 11, 2019

Έρευνες που έγιναν σε γυναίκες επιχείρησαν να διερευνήσουν πώς η κατανάλωση πολλών θερμίδων στο δείπνο αλλά και η απασχόλησή τους σε ορισμένα επαγγέλματα μπορεί να επιδεινώσουν την υγεία τους.

Η πρόωρη εμμηνόπαυση αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ποικίλων καρδιακών ασθενειών

Νοέ 11, 2019

Οι γυναίκες με εμμηνόπαυση πριν τα 40 διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Καρδιά που θα διεξαχθεί φέτος στις 16 - 18 Νοεμβρίου στη Φιλαδέλφεια.

Διαβητικοί θα μοιραστούν την εμπειρία τους από τη νόσο σε ημερίδα με θέμα «Νικώντας τον Σακχαρώδη Διαβήτη»

Νοέ 07, 2019

Ο σακχαρώδης διαβήτης τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε μάστιγα που απασχολεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού με ταχύτατους ρυθμούς εξάπλωσης.

Ιταλία-Υποχρεωτικό στα αυτοκίνητα ένα σύστημα για να μην ξεχνιούνται παιδιά μέσα σε οχήματα

Νοέ 07, 2019

Ένα σύστημα για να μην ξεχνιούνται παιδιά μέσα στα αυτοκίνητα κατέστη από σήμερα υποχρεωτικό στην Ιταλία και η απουσία του επιφέρει την επιβολή βαρύ προστίμου και αφαίρεση πόντων από την άδεια οδήγησης, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.