Οι άνθρωποι απαιτούν ελευθερία λόγου σαν αντιστάθμισμα στην ελευθερία σκέψης που σπάνια χρησιμοποιούν. Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

Τουρισμός

Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε παραμύθια

Μαρ 27, 2020

Μένουμε σπίτι και διαβάζουμε αγαπημένα παραμύθια των Εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Ο τουριστικός τομέας ενισχύει τη δημόσια υγεία με δωρεές για κάλυψη ιατρικού υλικού

Μαρ 27, 2020

Στην πρώτη γραμμή για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας βρίσκεται ο τουριστικός τομέας, με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να ανακοινώνει μία πρώτη σειρά δράσεων και ενεργειών του συνδέσμου και εταιρειών μελών του, στοχεύοντας σε μία γενικευμένη κινητοποίηση του ελληνικού τουρισμού.

Αύξηση 4,7 % παρουσίασε το πρώτο δίμηνο του 2020 η συνολική επιβατική κίνηση

Μαρ 26, 2020

Αύξηση 4,7 % παρουσίασε το πρώτο δίμηνο του 2020(Ιανουάριος -Φεβρουάριος)η συνολική επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας μας σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Στο καλό σενάριο της επανεκκίνησης της οικονομίας, θα ξεκινήσει και το έργο του Ελληνικού

Μαρ 26, 2020

Ομόφωνα αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σχετικά με τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων στον χώρο του παλιού αεροδρομίου, στα πλαίσια της σύμβασης με τη Lamda Development.

Αναζητώντας το κλειδί για να κλείσει η πόρτα ενός ξενοδοχείου

Μαρ 24, 2020

Όσο και αν φαίνεται παράξενο σε ορισμένους, οι περισσότερες πόρτες των ξενοδοχείων κλείνουν μόνο από μέσα.

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της αναστολής λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων

Μαρ 24, 2020

Δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 987/Β/22.3.

Το θέατρο Πορεία προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε 12 παραστάσεις από το αρχείο του

Μαρ 23, 2020

 Το θέατρο Πορεία, θέλοντας να βοηθήσει με τον τρόπο του στην αντιμετώπιση της δοκιμασίας που περνάει η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο κόσμος, προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εμβληματικές θεατρικές παραστάσεις από την εικοσαετή του πορεία, χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο.

Εξαιρέσεις από την απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων

Μαρ 23, 2020

Υπογράφτηκε  η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφορικά με την απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων.

Τηλεδιάσκεψη του Χ. Θεοχάρη με φορείς της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας

Μαρ 21, 2020

Σε διεθνή συντονιστική τηλεδιάσκεψη φορέων της τουριστικής βιομηχανίας συμμετείχε ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης με την ιδιότητα του προεδρεύοντος της Ευρωπαϊκής Ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ).

Διευκρινίσεις για την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων δίνει το υπουργείου Τουρισμού

Μαρ 21, 2020

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κλείνουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που δεν έχουν πελάτες.

Δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για την φετινή τουριστική χρονιά

Μαρ 21, 2020

Οι απαγορεύσεις δίνουν το πρόσταγμα της φετινής τουριστικής χρονιάς δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χ.Θεοχάρης σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ υπογραμμίζοντας πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για το αν μιλάμε  αν η χρονιά είναι εντελώς χαμένη. "Άλλο να αρθούν οι απαγορεύσεις στα ορισθέντα

Online πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μαρ 20, 2020

Πώς έπαιζαν τα παιδιά των αρχαίων Ελλήνων μέσα στο σπίτι; Πώς ντύνονταν; Πόσα παιχνίδια από αυτά που παίζουν σήμερα υπήρχαν και στην αρχαιότητα;Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παραμένει κλειστό, μέσα όμως από μία σειρά online δραστηριοτήτων προσκαλεί τους μικρούς φίλους του σε ένα δημιουργικό ταξίδι στον Πολιτισμό από το σπίτι: Εκτός

«Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία»

Μαρ 20, 2020

«Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία», μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός.

Αναστολή λειτουργίας και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου

Μαρ 20, 2020

Το υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ειδική πληροφοριακή ενότητα για τις εξελίξεις στο μέτωπο του τουρισμού από το www.sete.gr

Μαρ 19, 2020

Σε πλήρη εξέλιξη  βρίσκονται οι δράσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με στόχο μεταξύ άλλων την υποστήριξη των εμπλεκομένων με τα τουριστικά πράγματα της χώρας και προς αυτή την κατεύθυνση δημοσιοποιεί  την ύπαρξη ειδικής ενότητας στο δικτυακό του τόπο, www.

Eπίσπευση της συνόδου υπουργών Τουρισμού της ΕΕ, ζητά ο Χ. Θεοχάρης

Μαρ 19, 2020

Την επίσπευση της συνόδου υπουργών Τουρισμού της ΕΕ ζητά ο Έλληνας υπουργός Τουρισμoύ, Χάρης Θεοχάρης με επιστολή του προς τον Κροάτη ομόλογό του Gari Cappelli, οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου.

Θετικά κρίνει ο ΣΕΤΕ τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων-Xρειάζονται εξειδίκευση και επιπλέον μέτρα

Μαρ 19, 2020

Θετικά κρίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Γιάννη Ρέτσο, να τονίζει ότι αυτά δίνουν μια πρώτη σημαντική ελπίδα.

Ειδικό καθεστώς λειτουργίας των ξενοδοχείων της Αθήνας, ζητούν οι ξενοδόχοι της

Μαρ 19, 2020

Τη συνδρομή της Πολιτείας ζητάνε οι ξενοδόχοι της Αθήνας, προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης τρόπων με τους οποίους θα ρυθμιστεί η λειτουργία των city hotels (ξενοδοχείων πόλεων), συνεχούς 12μηνης λειτουργίας.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους

Μαρ 19, 2020

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ένα δεύτερο βήμα σε μια πολύ συστηματική δουλειά και διαδικασία που πραγματοποιείται με προσεκτικό τρόπο, διότι, προφανώς, δεν πρέπει να χάσουμε το δημοσιονομικό έλεγχο», σημειώνει σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Η ΑEGEAN προχωρά σε δραστικό περιορισμό των δρομολογίων

Μαρ 18, 2020

Σε περικοπή δρομολογίων του εξωτερικού, αλλά και σε περιορισμό των συχνοτήτων του εσωτερικού έως τα τέλη Απριλίου, προχωρά η Aegean διατηρώντας ένα βασικό πρόγραμμα δρομολογίων.