Οι Αμερικανοί πιστεύουν πως όταν ξέρεις κάτι, θα πρέπει κάτι να κάνεις γι’ αυτό. John Le Carre, 1931- , Βρετανός συγγραφέας

Τοπικά Νέα

Ένα “Πορτρέτο της Θεσσαλονίκης” είναι η νέα τοιχογραφία στο κέντρο της πόλης

Ιαν 22, 2020

Η Θεσσαλονίκη έχει μόλις αποκτήσει ένα νέο πορτρέτο, που δεσπόζει σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης.

Ευθ. Λέκκας: Καμία συσχέτιση των πρόσφατων σεισμών στη Ν.Κρήτη με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες

Ιαν 22, 2020

Την κατηγορηματική άποψη ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση των ερευνών για υδρογονάνθρακες με τη σεισμική ακολουθία που καταγράφηκε αρχές Δεκεμβρίου στα νότια της Κρήτης, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού

Έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, τον Μάρτιο. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΔΣ

Ιαν 22, 2020

  Έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιήσει τον Μάρτιο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για τη «νέα αυτοδιοίκηση» και τις αρμοδιότητες που πρέπει να έχει.

Εκτός από παράπονα οι δημότες εισφέρουν και τις ιδέες τους στον δήμο Σερρών

Ιαν 22, 2020

Παράπονα για την καθαριότητα, την ασφαλτόστρωση, τον ηλεκτροφωτισμό και τα αδέσποτα, αλλά και ιδέες για βελτίωση της καθημερινότητας, μεταφέρουν οι κάτοικοι των Σερρών στον δήμαρχο, Αλέξανδρο Χρυσάφη, ο οποίος επανέφερε μετά από χρόνια την “ Ώρα του Δημότη”.

“Αυθεντικά” χωριά με παράδοση, ιστορία και ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον αναζητά η ΠΚΜ

Ιαν 22, 2020

Στο μικροσκόπιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα μπουν, το επόμενο χρονικό διάστημα, χωριά και οικισμοί που διαθέτουν πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, ιδιαίτερο χαρακτήρα, ιστορική παρουσία ή φυσικό περιβάλλον, χωρίς όμως στοιχεία μαζικού τουρισμού.

Θ. Καράογλου: «Ισχυρές εξαγωγές συνεπάγονται ισχυρή τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία»

Ιαν 22, 2020

«Ισχυρές εξαγωγές συνεπάγονται ισχυρή τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία», τόνισε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην πρώτη συνεδρίαση, για το 2020, του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Γενική απεργία σήμερα στα νησιά του Β. Αιγαίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Ιαν 22, 2020

Γενική απεργία, με καθολική συμμετοχή όπως όλα δείχνουν, σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου που πλήττονται από τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Δημιουργία ενιαίου φορέα για την προστασία του Ελαφονησίου, από τους Δήμους Κισσάμου και Κανδάνου-Σελίνου

Ιαν 22, 2020

Στην δημιουργία ενιαίου φορέα διαχείρισης, με στόχο την προστασία της περιοχής του Ελαφονησίου στα νοτιοδυτικά των Χανίων, προχωρούν από κοινού οι Δήμοι Κισσάμου και Κανδάνου-Σελίνου.

Τα εγκαίνια της πολυεθνικής εταιρείας,Team Viewer, στην ελληνική Περιφέρεια

Ιαν 22, 2020

Τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της πολυεθνικής εταιρείας TeamViewer, έγιναν το μεσημέρι στα Ιωάννινα, παρουσία του υφυπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου Νίκου Παπαθανάση, του Αθανάσιου Κυριαζή ειδικού Γραμματέα Έρευνας Τεχνολογίας, του Περιφερειάρχη Ηπείρου, του Δημάρχου Ιωαννίνων, υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας και εκπρόσωπων τοπικών φορέων.

«Η αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας συνδέεται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση»

Ιαν 22, 2020

Πριν από περίπου ένα μήνα ο δήμος Γλυφάδας βραβεύτηκε ως πρωτοπόρος στην ψηφιακή διακυβέρνηση.

Γ. Πατούλης: Η διατήρηση της υγείας των πολιτών στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής

Ιαν 22, 2020

«Η Ελλάδα, γενέτειρα του Ιπποκράτη, θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί σε δράσεις πρόληψης υγείας.

Συνάντηση της Διοίκησης του ΟΛΠ με τον Γ. Πατούλη, για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας στον λιμένα Πειραιώς

Ιαν 22, 2020

Η επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά ώστε να δημιουργηθούν 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιεροπλοίων «νέας γενιάς», μήκους μεγαλύτερου των 280 μέτρων και δυναμικότητας 2.

Ορίστηκε η Επιτροπή για την αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμων, Περιφερειών και κεντρικού κράτους

Ιαν 22, 2020

Η Ελλάδα είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Ερντογάν στο παραλήρημά του, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή σου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, κληθείς να σχολιάσει την προκλητικότητα της Τουρκίας. «Όλοι οι Έλληνες έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε δίπλα μας ένα γειτονικό

Σύμφωνο Συνεργασίας Περιφ. Αττικής, ΕΥΔΑΠ και δήμων Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδας για την επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων της Αν. Αττικής

Ιαν 22, 2020

Η αξιοποίηση των επεξεργασμένων εκροών από το νέο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ραφήνας Πικερμίου και Σπάτων Αρτέμιδας, ήταν το αντικείμενο του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, της ΕΥΔΑΠ και των ανωτέρω δήμων .

Άνοιξε η εθνική οδός Πατρών-Πύργου στον κόμβο της ΒΙΠΕ στην Αχαΐα

Ιαν 21, 2020

 Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Βιομηχανικής Περιοχής, μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης του Δήμου Πατρέων, με κυρίαρχο αίτημα την άμεση έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου χωρίς διόδια.

Έκτακτα μέτρα προστασίας αστέγων από τον Δήμο Αθηναίων

Ιαν 21, 2020

 Μέτρα για την προστασία των αστέγων λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν απόψε το βράδυ.

Συστάθηκε η επιτροπή για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στους ΟΤΑ

Ιαν 21, 2020

Τη σύσταση της επιτροπής που θα επεξεργαστεί και θα υποβάλει προτάσεις για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα Αναστενάρια του χειμώνα «ζέσταναν» ψυχές στον Λαγκαδά

Ιαν 21, 2020

«Όλοι μαζί μέσα» φωνάζει και στο πρόσταγμά του καμιά δεκαριά ζευγάρια γυμνά πόδια αρχίζουν να πατούν με κοφτό, δυνατό βήμα πάνω στα κάρβουνα σχηματίζοντας έναν κύκλο γύρω του.

Εντός του 2020 η έναρξη του έργου εκσυγχρονισμού του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Κ. Μακεδονίας

Ιαν 21, 2020

Εντός του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει το έργο εκσυγχρονισμού του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορά στην αντικατάσταση 15.

«Η αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας συνδέεται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που εφαρμόζουμε στις λειτουργίες του Δήμου μας»

Ιαν 21, 2020

Πριν από περίπου ένα μήνα ο δήμος Γλυφάδας βραβεύτηκε ως πρωτοπόρος στην ψηφιακή διακυβέρνηση.