Το έμβλημα της Γαλλίας παλιά ήταν ο κόκορας. Σήμερα είναι ο κόκορας κρασάτος - Gilbert Cesbron

Οι υπουργοί Υγείας της G7 συναντώνται στο Παρίσι για να μιλήσουν για τη χρηματοδότηση του αγώνα κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας

16 Μάιος, 2019

Οι υπουργοί Υγείας της G7 συναντώνται σήμερα και αύριο στο Παρίσι ενόψει διεθνούς διάσκεψης που θα φιλοξενήσει η Γαλλία τον Οκτώβριο για να υπολογίσουν τη χρηματοδότηση που χρειάζεται ο αγώνας κατά του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας.

«Πρόσβαση στην υγεία για όλους» είναι το σύνθημα αυτής της συνάντησης, η οποία γίνεται στο γαλλικό υπουργείο υγείας στο πλαίσιο της γαλλικής προεδρίας της G7.

Εκτός από τους υπουργούς Υγείας της G7 (Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ιταλία και Καναδάς) στην σύνοδο θα παρευρίσκεται εκπρόσωπος από την Αφρική για τις χώρες της G5 του Σάχελ.

Ένας από τους στόχους της διήμερης αυτής συνόδου είναι να «κινητοποιηθεί το σύνολο των παραγόντων ενόψει της Διάσκεψης για την αποκατάσταση του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας», σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα σχετικά με τη διήμερη σύνοδο.

Η Διάσκεψη για την αποκατάσταση του Παγκόσμιου Ταμείου κατά του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, η οποία διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια, θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου στη Λιόν.

Ο στόχος της χρηματοδότησης για την περίοδο 2020-2022 ορίστηκε σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια (έναντι 12,2 κατά την προηγούμενη σύνοδο δωρητών) ένα ποσό που κρίνεται ωστόσο ανεπαρκές από τις μκο.

Το Παγκόσμιο Ταμείο, ο διευθυντής του οποίου Πίτερ Σαντς θα παρευρεθεί στην σύνοδο αυτή της G7, είναι ο καρπός της σύμπραξης ανάμεσα σε κράτη, οργανώσεις, τον ιδιωτικό τομέα και ασθενείς.

Αυτό επενδύει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως (που προέρχονται κατά 95% από δημόσιες αρχές) για να υποστηρίξει προγράμματα που υλοποιούνται από τοπικούς ειδικούς.

Οι κύριοι συμβαλλόμενοι είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Ιαπωνία.

Οι διεθνείς στόχοι του Ταμείου αυτού είναι να δοθεί τέλος στις πανδημίες του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας ως το 2030.

Παράλληλα οι υπουργοί Υγείας της G7 θα συζητήσουν σχετικά με τα μέσα που χρειάζονται για να βελτιωθεί η πρόσβαση στην «πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη», η οποία παρέχεται «από επαγγελματίες της υγείας στους οποίους υπάρχει άμεση πρόσβαση και βρίσκονται γεωγραφικά κοντά στους ασθενείς».

Κατά την ολοκλήρωση της G7 αύριο Παρασκευή, διεθνείς οργανώσεις, μεταξύ των οποίων ο ΠΟΥ, θα επιφορτιστούν να καθορίσουν λεπτομερώς την υλοποίηση μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, η οποία θα έχει στόχο να αναπτυχθεί η ανταλλαγή γνώσεων για την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη μεταξύ των χωρών της G7, ώστε να συμβάλουν στο να ωφεληθούν από τις γνώσεις αυτές οι χώρες με χαμηλό και μέσο εισόδημα.

Read previous post:
Επιτάχυνση στην έκδοση αδειών για την ανακατασκευή των πυρόπληκτων στο Μάτι

Τροπολογία με την οποία επιταχύνεται η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών για την ανακατασκευή κτισμάτων των περιφερειών Αττικής και Πελοποννήσου που...

Close