Ο πληθωρισμός μας φέρνει την αληθινή δημοκρατία. Για πρώτη φορά στην ιστορία τα είδη πολυτελείας και τα είδη πρώτης ανάγκης πουλιούνται στην ίδια τιμή. Robert Orben, 1927- , Αμερικανός ταχυδακτυλουργός

Οι υπουργοί Εσωτερικών 5 χωρών της ΕΕ συζητούν μηχανισμό αυτόνομης κατανομής των μεταναστών

23 Σεπτεμβρίου, 2019

Οι υπουργοί Εσωτερικών πέντε χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται σήμερα στη Μάλτα σε μια προσπάθεια να συμφωνήσουν σ’ έναν μηχανισμό αυτόνομης κατανομής των μεταναστών, τον οποίο  ζητά η Ιταλία προκειμένου να τεθεί τέρμα στις κατά περίπτωση διαπραγματεύσεις, σε κάθε επιχείρηση που πραγματοποιείται στη Μεσόγειο.
Οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Φινλανδίας (που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ) και της Μάλτας αναμένεται να επεξεργαστούν έναν μηχανισμό που θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές χώρες, που προτίθενται εθελοντικά να το κάνουν, να κατανέμουν μεταξύ τους με συστηματικό τρόπο τους ανθρώπους που διασώζονται στη θάλασσα.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα λάβει μέρος στις εργασίες που θα πρέπει να καταλήξουν σε μια συμφωνία στη διάρκεια του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.
Ο μηχανισμός κατανομής, τον οποίο ζητεί μετ΄επιτάσεως η Ιταλία, η οποία κατηγορεί τους εταίρους της ότι δεν την υποστήριξαν απέναντι στην εισροή μεταναστών, θα είναι προσωρινός εν αναμονή μιας επαναδιαπραγμάτευσης του Κανονισμού του Δουβλίνου που αναθέτει τον χειρισμό των αιτήσεων ασύλου στη χώρα πρώτης άφιξης.
Ο κανονισμός αυτός κρίνεται άδικος επειδή εναποθέτει το βάρος της υποδοχής, για γεωγραφικούς λόγους και μόνο, στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία ή τη Μάλτα, κύριες πύλες εισόδου των μεταναστών.
Σύμφωνα με τη συνοριακή υπηρεσία της ΕΕ, τη Frontex,  σχεδόν 6.600 άνθρωποι προσπάθησαν να διαπλεύσουν τη κεντρική Μεσόγειο με προορισμό την Ευρώπη από τις αρχές του 2019 έως και τα τέλη Αυγούστου

Read previous post:
Επιχειρείται να μπει τάξη στα Λαδάδικα από τη νέα δημοτική αρχή

    Η ευταξία στα Λαδάδικα και η βελτίωση της καθαριότητας στην περιοχή, που αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες της...

Close