Η δύναμη μιας κυβέρνησης είναι αντιστρόφως ανάλογη με το βάρος των φόρων. Emile de Girardin, 1802-1881, Γάλλος διανοούμενος.

Οι σπορ τεχνολογίες του νέου Ford Focus ST απογειώνουν τις επιδόσεις του

25 Ιούνιος, 2019

Το δυνατό έγινε δυνατότερο. Ο λόγος για το νέο πεντάθυρο Ford Focus ST που απέκτησε εκπληκτικές επιδόσεις, αφού από την στάση έως τα 100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 5,7 δευτερόλεπτα. Επίδοση καλύτερη κατά 0,8 δευτερόλεπτα σε σχέση με εκείνη του μοντέλου προηγούμενης γενιάς.

Ο βενζινοκινητήρας 2.3L EcoBoost με μέγιστη ισχύ 280 ίππων (30 επιπλέον συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο) είναι ιδανικός για το νέο μοντέλο που το κάνει να ξεχωρίζει από αυτό της προηγούμενης γενιάς. Η τεχνολογία υπερσυμπίεσης Twin-Scroll συνεισφέρει ώστε ο κινητήρας να αποδίδει μέγιστη ροπή 420 Nm η οποία εξασφαλίζει άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού. Την ίδια στιγμή, ένα καινοτόμο anti-lag σύστημα επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη της πίεσης υπερπλήρωσης ανάλογα με τις απαιτήσεις. Επίσης, η δυνατότητα flat-shift του εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου, καθώς και το Launch Control συμβάλλουν με τη σειρά τους στην περαιτέρω βελτίωση της επιτάχυνσης από στάση.

Ο υπερσυμπιεστής twin-scroll χαμηλής αδράνειας του 2.3L EcoBoost κινητήρα του νέου Focus ST εκμεταλλεύεται πιο αποτελεσματικά τα καυσαέρια για βελτιστοποίηση της ενέργειας που μεταφέρεται στην τουρμπίνα παράγοντας ταχύτερα μεγαλύτερη πίεση υπερπλήρωσης που έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη ισχύ.

Read previous post:
Σε θεσμική παρέμβαση για τη λειτουργησιμότητα των δήμων θα προχωρήσει η ΠΕΔ-ΚΜ

Σε θεσμική παρέμβαση με σκοπό τη λειτουργησιμότητα των δήμων θα προχωρήσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), όπως δήλωσε...

Close