Κανένας δεν είναι αθώος μετά από την εμπειρία της συμμετοχής στην κυβέρνηση. Δεν είναι όμως όλοι ένοχοι. - Daniel Patrick Moynihan, 1927-2003, Αμερικανός Γερουσιαστής

Οι πρώτες παραδόσεις της νέας Ford Mustang Mach 1 βρίσκονται σε εξέλιξη

20 Μαΐου, 2021

Οι πρώτες παραδόσεις της νέας Ford Mustang Mach 1 βρίσκονται σε εξέλιξη. Πρόκειται για το δημοφιλέστερο σπορ αυτοκίνητο που έχει έναν ειδικά ρυθμισμένο V8 κινητήρα 5.0 λίτρων που αποδίδει 460 ίππους.

Οι επιδόσεις της είναι εκρηκτικές, καθώς χρειάζεται από την στάση μέχρι τα πρώτα 100χλμ/ώρα μόλις 4,4 δευτερόλεπτα και προσφέρει αυξημένη κάθετη πίεση κατά 22% σε σύγκριση με την Mustang GT εξασφαλίζοντας έτσι βελτιωμένο κράτημα στις στροφές και σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Λανσάροντας το εμβληματικό όνομα Mach 1 για πρώτη φορά στη Γηραιά Ήπειρο, το μοντέλο περιορισμένης παραγωγής της Ford προσφέρει στους λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων στυλ, εξοπλισμό και προδιαγραφές που προέρχονται από τους αγώνες. Αποδίδει 460 ίππους και έχει 529 Nm ροπή στις 4.900 σ.α.λ.

Οι αγοραστές της Mustang Mach 1 μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο συστήματα μετάδοσης υψηλής αντοχής και ακρίβειας. Το χειροκίνητο, 6-τάχυτο κιβώτιο TREMEC που προσφέρεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη σε Mustang παραγωγής και το προηγμένο 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford, με αναβαθμισμένο μετατροπέα ροπής και μοναδικές για την περίσταση ρυθμίσεις.

Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί ότι το στυλ του αυτοκινήτου είναι εμπνευσμένο από τους αγώνες και αποτελεί σήμα κατατεθέν της θρυλικής Mustang Mach 1 από την πρώτη έκδοση του 1969. Ο σχεδιασμός της νέας γενιάς είναι έντονα επηρεασμένος από αεροδυναμικά χαρακτηριστικά όπως οι εμπρός γρίλιες, το εμπρός splitter, ο πίσω διαχύτης και η πίσω αεροτομή σε εντυπωσιακά high ή low-gloss black και Magnetic φινιρίσματα. Οι μοναδικές ζάντες των 19 ιντσών είναι βαμμένες σε low-gloss Dark Tarnish χρωματισμό, ενώ στην καμπίνα, τα δερμάτινα καθίσματα κοσμούνται με ραφή Metal Grey.

Κ.Π.