Η ιστορία του κόσμου δεν είναι τίποτε άλλο από την πρόοδο της συνείδησης της ελευθερίας. Friedrich Hegel, 1770-1831, Γερμανός φιλόσοφος

Οι προτεραιότητες και οι στόχοι του υποψηφίου δημάρχου Καστοριάς, Γ. Κορεντσίδη

22 Μάιος, 2019

Την αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων της Καστοριάς για την ανάπτυξη της πόλης, θέτει ως μια απο τις βασικές προτεραιότητές του ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα για δουλειά».
«Έχουμε έναν υπερκομματικό και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό των τελευταίων είκοσι ετών, που συνδυάζει εμπειρία και ανανέωση» ανέφερε ο κ. Κορεντσίδης μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και πρόσθεσε ότι «το 70% του ψηφοδελτίου είναι άνθρωποι που ασχολούνται με εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για πρώτη φορά, το 60% είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ και το 40% γυναίκες».
Ο κ. Κορεντσίδης, που ήταν πρόεδρος του Σύνδεσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Προφήτης Ηλίας», επισήμανε πως ο συνδυασμός αποτελείται από 64 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για τις εννιά Δημοτικές Ενότητες και 17 για το Τοπικό Καστοριάς, με το μέσο όρο της ηλικίας των υποψηφίων να είναι στα 41 έτη.
«Είναι «Ώρα για Δουλειά», είναι αυτό που χρειάζεται η Καστοριά ως τόπος και ως δήμος. Από τη στιγμή που έχει (η πόλη) όλα  τα πλεονεκτήματα, ό,τι της έχει χαρίσει η φύση απλόχερα, θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε όπως και τα πολιτιστικά μνημεία. Να αξιοποιήσουμε όλα τα «εργαλεία» που έχουμε στα χέρια μας και είναι σε αδράνεια τα τελευταία 15 χρόνια».
Ένα από τα «εργαλεία» αυτά είναι -σύμφωνα με τον κ. Κορεντσίδη- η λίμνη της Καστοριάς, η οποία μπορεί να προσδώσει περισσότερη προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελέσει έναν βασικό άξονα της τροχιάς προόδου της πόλης.
Στις κύριες προτεραιότητες της επόμενης μέρας – εφόσον εκλεγεί – είναι η διοικητική αναδιάρθρωση, το νοικοκύρεμα όπου είναι αναγκαίο και βέβαια, όπως είπε, «να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε». Επισήμανε επίσης ότι στο επίκεντρο των δράσεων που θα αναπτύσσονται είναι ο πολίτης, οι ανάγκες και οι λύσεις σε κάθε πρόβλημα ή ζήτημα που απασχολεί τον δήμο.

Read previous post:
Αλ. Τσίπρας: Κρίσιμος ο ρόλος Ελλάδας και Βουλγαρίας στην ενεργειακή στρατηγική της ΕΕ

Τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στην ενεργειακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στη σταδιακή μετατροπή των...

Close