Οι Αμερικανοί γίνονται όλο και πιο δυνατοί. Είκοσι χρόνια πριν, χρειάζονταν δυο άνθρωποι για να κουβαλήσουν ψώνια αξίας είκοσι δολαρίων. Σήμερα, και ένα παιδί πέντε χρονών μπορεί να το κάνει. Henry Youngman, 1906-1998, Αμερικανός κωμικός

Οι προπονητές της Premier League για την επιστροφή των φιλάθλων

26 Νοεμβρίου, 2020

Οι προπονητές της Premier League υποδέχθηκαν με σχετική ικανοποίηση την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει στους οπαδούς να επιστρέψουν στα γήπεδα για πρώτη φορά εν μέσω της πανδημίας COVID-19, ακόμα κι αν πολλά κλαμπ έχουν ακόμη περιορισμούς, επιτρέποντας έως 2.000 φιλάθλους στα γήπεδα ανά αγώνα, εφόσον βρίσκονται στην «δεύτερη ζώνη επικινδυνότητας».

Η βρετανική κυβέρνηση υπογράμμισε ότι θα επιτρέψει την παρουσία ακόμη και 4.000 φιλάθλων σε ανοικτά γήπεδα, αλλά μόνο στις περιοχές της Αγγλίας, που έχουν χαμηλότερους δείκτες κρουσμάτων του ιού.

Ο προπονητής της Νιούκαστλ, Στηβ Μπρους, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για μικρότερες ομάδες», αλλά αμφισβήτησε το μέγιστο όριο, καθώς το μέγεθος των σταδίων δεν λαμβάνεται υπόψη.

«Μπορώ να καταλάβω τη λογική να μπουν 4.000 φίλαθλοι, αν ένα γήπεδο είναι 8.000 θέσεων, αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη στιγμή είναι γιατί μόνο 4.000 ή 2.000 όταν έχουμε την ικανότητα να βάλουμε άνετα 15.000 έως 20.000 άτομα» τόνισε Ο Μπρους.

Την ίδια ώρα η Μπέρνλι θα πρέπει να περιμένει λίγο καιρό ακόμα μέχρι να φιλοξενήσει τους οπαδούς στο «Turf Moor», αλλά θα μπορέσει να αγωνιστεί μπροστά σε κόσμο τον επόμενο μήνα στον εκτός έδρας αγώνα με την Άρσεναλ. 

«Ακόμη κι ένας φίλαθλος αν μπαίνει στα στάδια, είναι μια αρχή» τόνισε ο διευθυντής της αγγλικής ομάδας, συμπληρώνοντας ωστόσο, πως «…οι κανόνες είναι κανόνες και εξακολουθούμε να θέλουμε τους ανθρώπους ασφαλείς. Αυτό είναι το βασικό». Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι φίλαθλοι εντός ή εκτός έδρας είναι κάτι υπέροχο, περίμεναν πολύ καιρό και περιμέναμε πολύ καιρό».

Από την πλευρά του πάντως, ο τεχνικός της Κρίσταλ Πάλας, Ρόι Χόντγκσον ήταν λίγο πιο αυστηρός με την απόφαση, τονίζοντας πως «…δεν νομίζω ότι 2.000 οπαδοί σε ένα γήπεδο θα κάνουν σημαντική διαφορά όσον αφορά τον ανταγωνισμό στην Premier League».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ