Όταν νίπτει κανείς τας χείρας του σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων, δε σημαίνει ότι μένει ουδέτερος, σημαίνει ότι παίρνει το μέρος των ισχυρών. Paulo Freire, 1924-1997, Βραζιλιάνος παιδαγωγός

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο Λούκα Ντε Μέο στη Renault

29 Ιανουαρίου, 2020

Η Renault, στη προσπάθεια της να ανακόψει την πτώση των πωλήσεων και να αναπτύξει πιο γρήγορα τις νέες τεχνολογίες, αποφάσισε να ορίσει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, τον Λούκα Ντε Μέο. Πιστώνεται την αναζωογόνηση των πωλήσεων της Seat, την καθιέρωση μιας πιο σπορ εικόνας στη γκάμα και την επιτάχυνση των προγραμμάτων που είχε εγκρίνει ο όμιλος Volkswagen.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον επιτυχημένα στελέχη της ανώτατης βαθμίδας στον χώρο του αυτοκινήτου. Ο Ιταλός μάνατζερ με τις αξιοζήλευτες σπουδές, γεννήθηκε στο Μιλάνο, στις 13 Ιουνίου 1967. Ήταν πρόεδρος της Seat από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2020. Πήρε πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Università Commerciale Luigi Bocconi, στο Μιλάνο.

Στη διατριβή του εξέτασε την επιχειρησιακή ηθική και ήταν η πρώτη διατριβή για το θέμα αυτό στην Ιταλία. Το 2017 ονομάστηκε Bocconi Alumnus of the Year, για την εκπροσώπηση των πανεπιστημιακών αξιών του επαγγελματισμού, της πρωτοβουλίας, της ακεραιότητας, της ευθύνης και της προσπάθειας να αναπτυχθεί ο πλουραλισμός.

Ο Ντε Μέο, έχει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Renault πριν από την ένταξή του στην Toyota Europe, ακολούθησε η πρόσληψή του από τον Όμιλο Fiat, όπου ήταν επικεφαλής Επιχειρηματικών Μονάδων Lancia, Fiat και Alfa Romeo. Διευθύνων σύμβουλος της Abarth και διευθυντής Marketing του Ομίλου Fiat. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Fiat, ήταν στενός συνεργάτης του εκλιπόντος Σέρτζιο Μαρκιόνε και είχε σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την κυκλοφορία του νέου Fiat 500.

Read previous post:
Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους από 24 γαλλικές πολυεθνικές ετσιρίες

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο συναντήθηκε με εκπροσώπους από 24 γαλλικές πολυεθνικές...

Close