Η τέχνη της πολιτικής είναι να προβλέπεις το αναπόφευκτο και να επισπεύδεις την εμφάνιση του. - Ταλεϋράνδος, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

“Οι Πράσινοι – Αλληλεγγύη επικεντρώνουν σε λύσεις, σε πολιτική που κάνει καλύτερη την Ευρώπη”

22 Απριλίου, 2019

Από τη Θεσσαλονίκη και το Δέλτα του Αξιού ξεκίνησαν οι “Πράσινοι-Αλληλεγγύη”, πρωτοβουλία ενεργών πολιτών για μια πράσινη κοινωνική πολιτική, περιοδεία στην Ελλάδα, ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η περιοδεία άρχισε συμβολικά από το Εθνικό Πάρκο του Δέλτα Αξιού, για να τονιστεί ότι η οικολογία, η κοινωνία και η οικονομία πρέπει να λειτουργούν αρμονικά επισημάνθηκε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, του επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Νίκου Χρυσόγελου και υποψήφιων για τις Ευρωεκλογές.
“Μας ενδιαφέρει η συνύπαρξη της φύσης με την πόλη. Αντιλαμβανόμαστε ότι η φύση πρέπει να επιστρέψει στην πόλη και η πόλη να συνυπάρχει με τη φύση” υπογράμμισε ο κ. Χρυσόγελος και πρόσθεσε: “Οι Πράσινοι – Αλληλεγγύη κατεβαίνουμε στις ευρωπαϊκές εκλογές με στόχο να βοηθήσουμε να αλλάξει η Ευρώπη προς το καλύτερο. Καλύτερη Ευρώπη σημαίνει μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή, πολιτική για την κυκλική, πράσινη οικονομία, έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους νέους, απάντηση στα μεγάλα προβλήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως για παράδειγμα το ασφαλιστικό, οι ανεξέλεγκτες αγορές, το τραπεζικό σύστημα”.  
Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι μικρή για να πιστεύει ότι μόνη της θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τόνισε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο σύμμαχος είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. “Είναι το θεσμικό όργανο που είναι εκλεγμένο, είναι οι άνθρωποι που έχουν εκλεγεί από τους πολίτες, για να είναι κοντά τους και να τους δίνουν λύσεις” είπε, σημειώνοντας ότι “έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτή τη φορά να πάμε να ψηφίσουμε και να ενισχύσουμε την ομάδα εκείνη που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι έχει ενδιαφέρον να βοηθήσει πολίτες, πριφέρειες και χώρες”. 
“Οι Πράσινοι – Αλληλεγγύη είναι ένα αυτόνομο σχήμα που επικεντρώνει στις λύσεις, δίνει διέξοδο σε όσους θέλουν μία πολιτική αξιών και όχι απλώς πολεμικής. Πολιτική που μοιάζει με πολεμική χωρίς να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων δεν έχει νόημα. Ούτε έχει νόημα να μετέχεις σε μία κυβέρνηση, αν οι ιδέες σου δεν εκφράζονται από το πρόγραμμά της” ανέφερε ο  κ.Χρυσόγελος, ο οποίος διετέλεσε ευρωβουλευτής στην Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κι αποχώρησε από τους Οικολόγους Πράσινους το 2014, ιδρύοντας μαζί με άλλα στελέχη τους “Πρασίνους-Αλληλεγγύη”.

Κ.Γ.
 

Read previous post:
Ίδρυση του διεθνούς οργανισμού Αθλητισμού και Τουρισμού για την Ειρήνη και την Ευημερία στην Αθήνα

Ως μία ιστορική στιγμή χαρακτήρισαν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά την ίδρυση του διεθνούς...

Close