Η γοητεία της ιστορίας και το αινιγματικό της δίδαγμα είναι ότι από εποχή σε εποχή τίποτα δεν αλλάζει κι όμως τα πάντα είναι διαφορετικά. Aldous Huxley, 1894-1963, Άγγλος συγγραφέας

Οι «πετεινοί» και οι προπονητές στη μάχη με τον κορονοϊό

Όπως αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα “ Le Parisien”, οι παίκτες και το επιτελείο της εθνικής Γαλλίας, πρόκειται να ανακοινώσουν, εντός των ημερών, μία σημαντική δωρεά στη μάχη με τον κορονοϊό. Όλα τα μέλη που συναποτελούν τους «τρικολόρ» θα συγκεντρώσουν χρήματα, προκειμένου να ενισχύσουν το υγειονομικό προσωπικό και τα νοσοκομεία, όπου λαμβάνει χώρα αυτή η μάχη. Η πρωτοβουλία αυτή, έρχεται μετά από σχετική πρόταση του προέδρου της γαλλικής ομοσπονδίας, Νοέλ Λε Γκρε και τα χρήματα θα δοθούν σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας. Επίσης, αναμένεται να ανακοινωθεί, ότι σε κάθε αγώνα των παγκόσμιων πρωταθλητών, μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα υπάρχουν δωρεάν 5.000 θέσεις για τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προπονητές των ομάδων της Α` και Β` κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος, θα συγκεντρώσουν ένα ποσό, σε μία ομαδική δωρεά, έτσι ώστε να βοηθήσουν με τον τρόπο τους την καταπολέμηση της Covid-19. Σε συνέντευξή του στο “ Canal +”, ο προπονητής της Λιόν, Ρούντι Γκαρσιά: «Κινητοποιηθήκαμε, γιατί είναι ο καιρός να βοηθήσουμε. Δεν θέλαμε πραγματικά να το δημοσιοποιήσουμε, αλλά με τον τρόπο αυτόν, δείχνουμε ότι είμαστε ενωμένοι και ότι θέλουμε να βοηθήσουμε. Είναι αυτή η στιγμή που πρέπει να αγορασθούν αναπνευστήρες, μάσκες και τεστ».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Read previous post:
Σόλσκιερ: «Πιστεύω οι γυναίκες να ξέρουν να κάνουν σέντρες»!

Όπως σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη, έτσι και οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Close