Ο πιο φλογερός επαναστάτης θα γίνει συντηρητικός την επόμενη μέρα μετά την επανάσταση. Hannah Arendt, 1906-1975, Γερμανοαμερικανίδα ιστορικός

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μια ευκαιρία να μοιραστούμε τα όνειρα και τις ελπίδες» (pics)

15 Δεκεμβρίου, 2019

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε χαιρέτισε σήμερα με ομιλία του την ολοκλήρωση του εθνικού σταδίου που χτίστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, στο χώρο που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα, Κένγκο Κούμα, επαινώντας τις προσπάθειες να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μετά από μια αρχική αποτυχία.
 Το γήπεδο, που χτίστηκε με κόστος 156,9 δισ. γιέν (1,28 δισ. ευρώ), θα έχει χωρητικότητα 68.000, όταν φιλοξενεί την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 24 Ιουλίου.
 Θα διοργανώσει αγώνες ποδοσφαίρου και στίβου στην διάρκεια των Αγώνων καθώς και την τελετή λήξης.
 Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αμπε αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι διοργανωτές όταν η αρχική σχεδίαση διαλύθηκε εξαιτίας της δημόσιας κατακραυγής για τις υπέρογκες δαπάνες.
 Η αλλαγή αυτή σήμαινε, ότι η κατασκευή δεν ξεκίνησε μέχρι το Δεκέμβριο του 2016 και το στάδιο δεν μπόρεσε να φιλοξενήσει αγώνες στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
 «Για αυτό το Εθνικό Στάδιο, που θα είναι το σύμβολο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, υποθέτω ότι πρέπει να έχουν υπάρξει πολλές δυσκολίες για τη διαδικασία της κατασκευής του», δήλωσε ο Άμπε.
 «Ο σχεδιασμός άλλαξε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Είναι καθαρά το αποτέλεσμα της συμβολής και της σκληρής δουλειάς του καθένα ξεχωριστά και όλων μαζί, για να γιορτάσουμε τελικά σήμερα.»
 Η τελετή της Κυριακής περιορίστηκε σε μικρό αριθμό αξιωματούχων και η πρώτη δημόσια εκδήλωση θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου.
 Ο τελικός Κυπέλλου θα είναι ο πρώτος αθλητικός αγώνας που θα διοργανωθεί εκεί την Πρωτοχρονιά.
 «Πρέπει να κάνουμε τους Αγώνες του Τόκιο του επόμενου έτους μια ευκαιρία να μοιραστούμε τα όνειρα και τις ελπίδες, να δημιουργήσουμε μια περήφανη κληρονομιά, να δείξουμε την ισχύ της Ιαπωνίας στον κόσμο και να ανοίξουμε το μέλλον αυτής της χώρας», δήλωσε ο Άμπε.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020  θα γίνουν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

A. Bαζογιάννης

Read previous post:
Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο ανήλικος που έπεσε από τον δεύτερο όροφο ημιτελούς πολυκατοικίας στη Θέρμη

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ.

Close