Η λογική θα σε πάει από το Α στο Β. Η φαντασία θα σε πάει παντού. - Αλβέρτος Αϊνστάιν

Οι μουσικές καλοκαιρινές βραδιές στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου

19 Ιουνίου, 2024

Ένας από τους πιο όμορφους κήπους της Αθήνας, ο κήπος του Νομισματικού Μουσείου, αλλάζει όνομα “ nummus cafe Athens” και μετατρέπεται και πάλι, ιδανικός τόπος συνάντησης των Αθηναίων!  

Από την Πέμπτη 20 Ιουνίου, αρχίζει και πάλι, να φιλοξενεί στον κήπο του τις μουσικές βραδιές, που είχαν αποτελέσει αγαπημένο θεσμό στις αίθριες νύχτες του καλοκαιριού. 

Πρώτος καλεσμένος, ο πολυβραβευμένος ερμηνευτής / τραγουδοποιός της Jazz σκηνής, Philipp Weiss. Ο «Γερμανός» Σινάτρα, όπως τον έχει αποκαλέσει ο τύπος, θα παρουσιάσει μερικά από τα πιο γνωστά jazz κομμάτια της διεθνούς σκηνής, Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 21:00. Μαζί του, ο Μένιος Γούναρης στα πλήκτρα, ο Γρηγόρης Θεοδωρίτσης στο μπάσο & ο Παναγιώτης Θέμας στα τύμπανα. 

Τη σκυτάλη διαδέχεται ο διεθνής Ιταλός ερμηνευτής, Alfio Consoli. Γνωστά κομμάτια της ιταλικής σκηνής, δημιουργούν διάθεση για “ dolce vita” στον πιο ατμοσφαιρικό κήπο της πόλης. Μαζί του, ο κορυφαίος σολίστας Tom Giannakopoulos, ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα με το σαξόφωνο του και τα soli του. Πέμπτη 27 Ιουνίου, με άρωμα Ιταλίας, στον κήπο ! 

Πέμπτη 4 Ιουλίου, έρχεται στον κήπο, ο καταξιωμένος ερμηνευτής της jazz Alexandros Affolter με αφιέρωμα στον Frank Sinatra, ένα από τα πιο αγαπημένα προγράμματα στην ιστορία του κήπου. Μαζί του, ο Αλέξανδρος Λυκoθανάσης στο πιάνο, ο Γιώργος Ρούλος στο μπάσο & Σεραφείμ Μπέλλος στα ντραμς. Στις 11 Ιουλίου, ο γνώριμος σε όλους, Αδάμ Τσαρούχης, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην ελληνική τζαζ, επιλογές από την διεθνή & ελληνική σκηνή, μέχρι το «Αυγουστιάτικο φιλί» την πρόσφατη κυκλοφορία του που ήδη έχει αγαπηθεί! Μαζί του ο Θανάσης Τερψιόπουλος στα πλήκτρα, ο Χάρης Πανταζης στο μπάσο ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης στα τύμπανα. 

Πέμπτη 18 Ιουλίου, οι Hermaphrodites Child’s, έρχονται με ένα αφιέρωμα στις επιτυχίες των δεκαετών 50’ς & 60’ς. Τραγούδια των Beatles, Rolling Stones, Chuck Berry, Kinks, διάφορα surf rock instrumentals καθώς και ελληνικές επιτυχίες της εποχής, φέρνουν ρετρό διάθεση, στο nummus cafe Athens! 

Πέμπτη 25 Ιουλίου, 

η Μυρτώ Ναούμ μαζί με τους Μένιο Γούναρη, Παναγιώτη Μπουραζάνη και Παναγιώτη Θέμα στήνουν ένα πρότζεκτ με πολύ ενέργεια. 

Κινούνται μεταξύ Funk, RnB, Pop και Electro Pop, έχοντας ως βασικούς άξονες τον αυτοσχεδιασμό και την ψυχεδέλεια.

Τα harmonizers και τα vocal effects μπλέκονται με τα synthesizers, τις ηλεκτρικές μπασογραμμές και τους εκτονωτικούς ρυθμούς και δημιουργούν μια χορευτική ατμόσφαιρα. Ένα πρότζεκτ με δυνατές ερμηνείες και ανεβασμένη διάθεση, εμπνευσμένο από κορυφαίους μουσικους της σύγχρονης σκηνής, όπως οι Louis Cole, Thundercut, SAULT, αλλά και από τις θρυλικές ερμηνείες των Björk, Witney Houston, Róisín Murphy.

Παίζουν οι:

Μυρτώ Ναούμ – φωνή

Μένιος Γούναρης – πλήκτρα

Παναγιώτης Μπουραζάνης – μπάσο

Παναγιώτης Θέμας – τύμπανα

Σύντομα, θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις. 

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων, έχει ο Νίκος Τσαούσης.