Το πρόβλημα με τα ψέματα και την εξαπάτηση είναι ότι η αποτελεσματικότητά τους βασίζεται εξ ολοκλήρου σε μια σαφή αντίληψη της αλήθειας την οποία ο ψεύτης και απατεώνας επιθυμεί να κρύψει. Hannah Arendt, 1906-1975, Γερμανοαμερικανίδα ιστορικός

Οι Κουβανές επιστρέφουν στα ρινγκ μετά από δεκαετίες

6 Δεκεμβρίου, 2022

    Οι αρμόδιοι φορείς στην Κούβα, που αποτελεί μία από τις υπερδυνάμεις της πυγμαχίας σε παγκόσμιο επίπεδο, επέτρεψαν στις γυναίκες να επιστρέψουν στα ρινγκ, μετά από δεκαετίες απαγόρευσης, ανοίγοντας το δρόμο για την παρουσία της πρώτης γυναικείας ομάδας της χώρας, στους Αγώνες της Κεντρικής Αμερικής, που θα γίνουν το 2023, στο Σαν Σαλβαδόρ.

    «Σήμερα, ανακοινώνουμε την έγκριση της γυναικείας πυγμαχίας στην χώρα μας», ανέφερε σε σε συνέντευξη Τύπου, ο Αριελ Σάϊνθ, αντιπρόεδρος του Κουβανικού Αθλητικού Ινστιτούτου (Inder).

    Ο Σάϊνθ, παρουσίασε την ιστορική απόφαση ως «ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη» της κουβανικής πυγμαχίας, που «κατέχει» 80 παγκόσμιους τίτλους και 41 Ολυμπιακούς τίτλους, καθώς και για την «ενδυνάμωση των γυναικών».

    Με αυτήν την απόφαση, η Κούβα έχει πλέον γυναικεία εκπροσώπηση σε όλα τα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένης της άρσης βαρών και της πάλης από το 2006.

    Η σχετική απόφαση, προέκυψε μετά από δεκαετίες σχετικού αιτήματος από Κουβανούς αθλητές και προπονητές που βλέπουν επιτέλους το τελευταίο προπύργιο του «μαχητικού αθλητισμού» να… πέφτει, προκειμένου να επιτραπεί στις Κουβανές να πυγμαχήσουν.
 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ