Μόνο αυτός που ρισκάρει να πάει πολύ μακριά μπορεί να ανακαλύψει πόσο μακριά μπορεί να πάει κανείς. - T. S. Elliot

Οι Ισραηλινοί είχαν εγκαταστήσει συσκευή υποκλοπής τηλεφωνικών επικοινωνιών κατασκοπεύοντας τον Ντ. Τραμπ

12 Σεπτεμβρίου, 2019

Το Ισραήλ είχε εγκαταστήσει ένα φορητό σύστημα υποκλοπής επικοινωνιών σε μια περιοχή γύρω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, ανέφερε ένα δημοσίευμα του Politico, που επικαλέστηκε τρεις Αμερικανούς πρώην ανώτερους αξιωματούχους, ισχυρισμός που το εβραϊκό κράτος κατευθείαν διέψευσε.

Σύμφωνα με το Politico, Αμερικανοί αξιωματούχοι κατέληξαν ότι οι Ισραηλινοί ήταν αυτοί που εγκατέστησαν ένα σύστημα υποκλοπών τηλεφωνικών κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων SMS στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας το 2017.

Αρκετοί πρώην αξιωματούχοι της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ είπαν στο Politico ότι οι αναλύσεις από το FBI και από αρκετές υπηρεσιών πληροφοριών συνέδεσαν την εγκατάσταση αυτών των συσκευών που βρέθηκαν με Ισραηλινούς κατασκόπους.

«Είναι αρκετά σαφές ότι οι Ισραηλινοί ήταν υπεύθυνοι», δήλωσε ένας πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών. Ωστόσο, η κυβέρνηση Τραμπ δεν έκανε τίποτε για να τιμωρήσει, είτε ακόμη να επιπλήξει ιδιωτικά την ισραηλινή κυβέρνηση.

«Αυτές οι συσκευές σίγουρα χρησιμοποιήθηκαν για να παρακολουθείται ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ» και οι σύμβουλοί του, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι σαφές αν οι Ισραηλινοί πέτυχαν το στόχο τους.

Το Ισραήλ, από τους ισχυρότερους συμμάχους των ΗΠΑ, ακόμη περισσότερο υπό την κυβέρνηση Τραμπ, διέψευσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες. «Είναι ένα απόλυτο μύθευμα» απάντησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς στο δημοσίευμα. «Το Ισραήλ δεν διεξάγει καμία κατασκοπευτική αποστολή στις ΗΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς.

Η συσκευή κατασκοπείας “IMSI-catcher”, την οποία χρησιμοποιεί η αστυνομία, καταγράφει κάθε είδους τηλεφώνημα ή επικοινωνία μέσω μηνυμάτων στο κινητό ή το διαδίκτυο σε μια περιοχή.

Πριν από δύο χρόνια, βρέθηκαν αρκετές τέτοιες συσκευές στην Ουάσιγκτον από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ «κοντά σε ευαίσθητα μέρη όπως ο Λευκός Οίκος», είχε αναφέρει η κυβέρνηση τον Μάιο του 2018.

Οι άνθρωποι που τις εγκατέστησαν δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ.

Read previous post:
«Εκθρόνισε» τον Τζέιμς ο Greek Freak

«Εκθρόνισε» τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Ο MVP του ΝΒΑ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των Top 100 παικτών...

Close