Όταν νίπτει κανείς τας χείρας του σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων, δε σημαίνει ότι μένει ουδέτερος, σημαίνει ότι παίρνει το μέρος των ισχυρών. Paulo Freire, 1924-1997, Βραζιλιάνος παιδαγωγός

Οι επισκέπτες στο Κατάρ δεν θα είναι υποχρεωτικό να έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19

29 Σεπτεμβρίου, 2022

Οι θεατές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του Κατάρ δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19, οφείλουν όμως να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στο χώρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα η κυβέρνηση και η οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ. Παράλληλα, οι αρχές ξεκαθάρισαν ότι δεν προβλέπεται καραντίνα για τους επισκέπτες, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι από τη χώρα καταγωγής τους. Το αρνητικό τεστ (48ωρου αν πρόκειται για μοριακό και 24ωρου προκειμένου για τεστ αντιγόνου) είναι υποχρεωτικό για όλους τους ταξιδιώτες, ηλικίας έξι ετών και άνω, οι οποίοι πάντως δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν νέο τεστ μετά την άφιξή τους στο Κατάρ. Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας, θα είναι υποχρεωτική μόνο στα μέσα μαζικής μεταφροράς και τις εγκαταστάσεις υγείας.

Αν κάποιος επισκέπτης βρεθεί θετικός στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα, θα τίθεται σε απομόνωση για χρονικό διάστημα πέντε ημερών, ενώ για επιπλέον πέντε ημέρες θα είναι υποχρεωμένος να φορά μάσκα.

Οι αρχές του Κατάρ γνωστοποίησαν ακόμη ότι, όλοι οι επισκέπτες άνω των 18 ετών θα είναι υποχρεωμένοι να κατεβάσουν την εφαρμογή παρακολούθησης “Ehteraz”, η οποία απαιτείται για την είσοδο σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα αυτό, ιδιαίτερα για τη χρήση του μέσα στα στάδια των αγώνων, θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.