Κάρολος Δαρβίνος, 1809-1882, Βρετανός φυσιοδίφης 

Οι εκτός γηπέδου δράσεις του Κώστα Τσιμίκα

7 Ιουλίου, 2022

«Η χώρα μας είναι πάνω απ’ όλα. Εκπροσωπώ την Ελλάδα στο εξωτερικό και θέλω να πάω τη σημαία της Ελλάδας μας πιο ψηλά» με αυτά τα λόγια καλωσόρισε τους εκπροσώπους τύπου ο «Greek Scouser», Κώστας Τσιμίκας, στη διαδραστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Prosport (6/7), στον πολυχώρο Atraktos. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσιμίκας: «Δεν θ΄ άλλαζα τίποτα στο ποδοσφαιρικό μου ταξίδι»

Ο Έλληνας διεθνής, για πρώτη φορά, ανακοίνωσε τις νέες δράσεις του που στόχο έχουν την προβολή της Ελλάδας διεθνώς αλλά και την διατήρηση συνεχούς επαφής με τους fans του σε ολόκληρο τον κόσμο. «Με την Prosport τρέχουμε πολλά projects για τα οποία δουλεύουμε καιρό. H αγάπη του κόσμου είναι πολύ σημαντική. Με στηρίζουν από Ινδονησία μέχρι Κίνα. Από όταν ήμουν στην Ελλάδα ο κόσμος μου έστελνε μηνύματα και μου έδιναν ώθηση να συνεχίζω» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Στην εκδήλωση, για πρώτη φορά έγινε η παρουσίαση του καινούριου personal website (https://www.tsimikas21.com/) του Κώστα Τσιμίκα, που θα αποτελεί πλέον «το σπίτι»  που θα «φιλοξενεί» όλα τα νέα και τις δραστηριότητες του «Greek Scouser»: Ειδήσεις, δηλώσεις, περιεχόμενο από το προσωπικό αρχείο του αθλητή , συνεργασίες αλλά και special εμπορικά projects, με προεξέχων το e-shop το οποίο βρίσκεται «προ των πυλών», καθώς η πρώτη επίσημη συλλογή merchandise του Κώστα Τσιμίκα είναι πια γεγονός. 

Έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τη γνωστή visual artist Caroline Rovithi και αντλεί έμπνευση από τη ζωή του αθλητή, τον ελληνισμό, αλλά και την παράδοση της πόλης του Liverpool. «Ήταν πολύ μεγάλη τιμή αλλά και πρόκληση για μένα να σχεδιάσω τη συλλογή του Κώστα. Έκανα έρευνα για να τον καταλάβω καλύτερα. Είμαι χαρούμενη που συνεργάστηκα με έναν τόσο μεγάλο αθλητή αλλά πάνω απ’ όλα υπέροχο άνθρωπο με στόχο να προβάλουμε τη χώρα μας προς τα έξω». Ο Κώστας Τσιμίκας δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του γι’ αυτή τη νέα συνεργασία, ενώ ανέφερε πως μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των προϊόντων θα δίνονται σε φιλανθρωπικά και φιλοζωικά σωματεία. «Θα είμαι πολύ χαρούμενος εάν ένας φίλαθλος αγοράσει κάποιο προϊόν μου και βοηθήσει μ’ αυτόν τον τρόπο έναν άνθρωπο ή ένα αδέσποτο να βρει φαγητό και σπίτι».

Τα πρώτα προϊόντα της συλλογής που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση και φορέθηκαν από τον αθλητή, θα είναι διαθέσιμα για αγορά σε λίγες εβδομάδες αποκλειστικά στο tsimikas21.com. 

Η βραδιά συνεχίστηκε, με την παρουσίαση της πρώτης συλλογής NFT “ The Greek Scouser” – ένα project που έχει σκοπό να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τη σχέση του «Tsimi» με fans και συλλέκτες από όλο τον κόσμο. Η συλλογή αποτελείται από τρία συλλεκτικά, digital δημιουργικά που αντλούν έμπνευση από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του Έλληνα διεθνή μας και θα κυκλοφορήσουν σταδιακά. Οι κάτοχοι αυτών θα έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές εμπειρίες και content από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Το πρώτο NFT είναι ήδη διαθέσιμο στην πλατφόρμα OpenSea (περισσότερες πληροφορίες στο tsimikas21.com).

Στο πλαίσιο των νέων δράσεων του αθλητή, ανακοινώθηκε και η συνεργασία του Κώστα Τσιμίκα με την Crave Global (https://www.craveglobal.com/). 
Ο co-Founder & CEO της Crave, Charles Kim, δήλωσε ενθουσιασμένος για την πρόκληση που αναλαμβάνει να συστήσει τον Έλληνα αριστερό μπακ στην ενθουσιώδη αγορά της Κίνας μέσα από την παραγωγή ειδικά διαμορφωμένου περιεχομένου, ψηφιακών εμπειριών, αλλά και σειράς official προϊόντων.