Οι αρχαίοι ήξεραν πολύ καλά πως ο μόνος τρόπος να κατανοούμε τα γεγονότα είναι να είμαστε η αιτία τους. Nassim Nicholas Taleb, 1960- , Αμερικανός οικονομολόγος

Οι εκρηκτικές επιδόσεις της νέας Porsche 911 GT2 RS

3 Ιουλίου, 2017

Οι υψηλές επιδόσεις, η εκρηκτική επιτάχυνση και η σπορ εμφάνιση της νέας Porsche 911 GT2 RS αποτελούν τα βασικά στοιχεία του γερμανικού supercar. Ζυγίζοντας μόλις 1.470 κιλά η σπορ διθέσια έκδοση έχει επιτάχυνση από την στάση μέχρι και τα πρώτα 100χλμ/ώρα μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 340 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας του μοντέλου βασίζεται στον 3,8λίτρο του 911 Turbo S με τους 580 ίππους. Προκειμένου να αυξηθεί η απόδοση, οι τεχνικοί της Porsche έδωσαν μεγάλη βάση στους στροβιλοσυμπιεστές, προκειμένου να στείλουν περισσότερο αέρα τον θάλαμο καύσης. Επίσης υπάρχει ένα νέο πρόσθετο σύστημα ψύξης παρέχει καλύτερη ψύξη ψεκάζοντας το ψύκτη αέρα με νερό.

Εξωτερικά διακρίνονται οι εισαγωγές αέρα και το πίσω πτερύγιο που προσδίδει περισσότερη αεροδυναμική και μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Τα εμπρός ελαστικά που είναι τα 265/35 ZR 20 και τα πίσω 325/30 ZR 21εξασφαλίζουν εξαιρετικό φρενάρισμα και καλή πρόσφυση στις στροφές, ενώ διαθέτουν Porsche κεραμικά φρένα Composite. Oι εισαγωγές του αέρα είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, όπως και στο καπό.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα με την πολυτέλεια να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ωστόσο στο σπορ τιμόνι υπάρχουν τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, επιτρέποντας τη γρήγορη και σπορ αλλαγές ταχυτήτων. Η τιμή κτήσης της Porsche 911 GT2 RS θα ξεκινά στη Γερμανία από τα 285.220 ευρώ και θα διαφοροποιείται βάση του εξοπλισμού.

Read previous post:
Εγκατέλειψε στο πρώτο ματς ο Κύργιος

Τέλειωσε πριν ακόμη... ξεκινήσει το Γουίμπλεντον για τον Νίκ Κύργιο.

Close