Ένα λάθος που επαναλαμβάνεται περισσότερο από μία φορά είναι μια απόφαση. Πάουλο Κοέλο, 1947-, Βραζιλιάνος συγγραφέας

Οι δυνατότητες του νέου Clio που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη

14 Φεβρουαρίου, 2019

Οι περιορισμοί στη κυκλοφορία των οχημάτων με κινητήρα ντίζελ και τα μέτρα που πήραν πολλές χώρες για τη μείωση των ρύπων από την χρήση των αυτοκινήτων επηρεάζουν τις πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν έγκαιρα ενημερώσει την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των χωρών οπού ανθεί η αγορά των αυτοκινήτων για τις συνέπειες στη δραστηριότητα των εργοστασίων τους, τις περικοπές υπαλλήλων και τη μείωση των κερδών τους.

Στο σκηνικό αυτό, η Renault ανακοίνωσε ότι το 2018 μειώθηκαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων που παράγει. Πτώση σημείωσαν και τα κέρδη της γαλλικής μάρκας. Τα έσοδα και τα κέρδη της Renaultυποχώρησαν το 2018, κυρίως λόγω της πτώσης των πωλήσεων των εκδόσεων ντίζελ, τις ανακατατάξεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και την απόσυρση της μάρκας από την ιρανική αγορά.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 2,3%, σε 57,42 δισ. ευρώ, ενώ λειτουργικά κέρδη περιορίσθηκαν κατά 6,3%, στα 3,61 δισ. ευρώ.

Το καθαρό κέρδος ανήλθε σε 3,3 δισ. ευρώ, ενώ το 2017 είχε διαμορφωθεί στο υψηλότερο επίπεδο των 5,31 δισ. ευρώ.

Η συμβολή της Nissan στα κέρδη του γαλλικού ομίλου Renault ανήλθε σε 1,51 δισ. ευρώ (τα κέρδη της Nissan, σημείωσαν μείωση 46% σε σχέση με το 2017).

Η Renault καθόρισε ένα μικρότερο στόχο κέρδους για το 2019, αναφέροντας τις προκλήσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και τις αβεβαιότητες της αγοράς. Η εταιρεία στοχεύει στην κερδοφορία «περίπου 6%», έναντι 6,3% το 2018.

Το νέο Clio

Η Renault το 2019 αντιμετωπίζει μια ακόμη πρόκληση: Την Τρίτη 5 Μαρτίου, θα αποκαλύψει στην 89η Διεθνή Έκθεση της Γενεύης τη νέα γενιά του Clio. Πρόκειται για τον καινούργιο εκπρόσωπό της στη δημοφιλή κατηγόρια των supermini.

H 5η γενιά αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προγενέστερων μοντέλων, που κατέγραψαν πωλήσεις άνω των 15 εκατ. μονάδων.

Σύμφωνα με την εταιρία, το Clio είναι το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στη Γαλλία, ενώ κατέκτησε και την κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας Β στην Ευρώπη, από το 2013 και μετά. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι σημείωνε αύξηση πωλήσεων κάθε χρόνο, από το 2012 έως το 2018.

Το νέο Renault Clio διαθέτει τεχνολογία που συναντά κανείς σε οχήματα μεγαλύτερης κατηγορίας: Υιοθετεί υψηλότερα χαρακτηριστικά ευρυχωρίας και άνεσης. Δόθηκε έμφαση στην απτή ποιότητα κατασκευής.

Το νέο Renault Clio τίθεται επικεφαλής του στρατηγικού πλάνου του Groupe Renault «Drive the Future (2017-2022)», που παρουσιάστηκε το 2017 και έχει τρεις βασικούς πυλώνες:

– Ηλεκτροκίνηση: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέτει 12 ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα του. Το νέο Clio θα είναι το πρώτο με υβριδικό κινητήρα E-Tech, που βασίζεται σε τεχνολογία εξελιγμένη από τη Renault.

– Συνδεσιμότητα: Μέχρι το 2022, η εταιρεία στοχεύει σε όλες τις βασικές αγορές της τη διάθεση 100% συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Το νέο Clio διαθέτει το νέο συνδεδεμένο σύστημα Multimedia υψηλής τεχνολογίας.

– Αυτονομία: Μέχρι το 2022, το Groupe Renault θα διαθέτει 15 μοντέλα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Το νέο Clio είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, καθώς είναι εξοπλισμένο με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που καθιστούν την αυτόνομη οδήγηση μια προσιτή πραγματικότητα σε αυτοκίνητα της κατηγορίας του, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Read previous post:
Β. Μακεδονία: «Συλλυπητήρια στον αδελφό λαό της Βόρειας Μακεδονίας» απηύθυνε ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν

«Συλλυπητήρια στον αδελφό λαό της Βόρειας Μακεδονίας», όπως ο ίδιος αναφέρει τη χώρα, έστειλε με μήνυμά του ο Πρόεδρος της...

Close