Η συνείδηση του ανθρώπου είναι σαν την οδοσήμανση σε έναν αυτοκινητόδρομο: του λέει τι δεν θα ‘πρεπε να κάνει, αλλά δεν τον εμποδίζει να το κάνει. - Frank A. Clark, 1915-2003, Αμερικανός πολιτικός

Οι δικηγόροι του Οτσαλάν μπόρεσαν να τον επισκεφθούν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες

22 Μάιος, 2019

Δύο δικηγόροι του ιστορικού ηγέτης της κουρδικής εξέγερσης Αμπντουλάχ Οτσαλάν, που βρίσκεται σε τουρκική φυλακή από το 1999, τον επισκέφθηκαν σήμερα για πρώτη φορά μετά την άρση της σχετικής απαγόρευσης την προηγούμενη εβδομάδα. Οι δικηγόροι Νεβρόζ Ουϊσάλ και Ρεζάν Σαρίτσα κατάφεραν να πάνε στη φυλακή όπου κρατείται ο Οτσαλάν στο νησί Ιμραλί, στη θάλασσα του Μαρμαρά. Είχαν πάρει άδεια και στις 2 Μαΐου να επισκεφθούν τον πελάτη τους για πρώτη φορά από το 2011, όμως η επίσημη απόφαση για την άρση της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί πριν από οκτώ χρόνια στον Οτσαλάν ήρθη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Οτσαλάν είναι ο ιδρυτής και ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν το PKK τρομοκρατική οργάνωση. Παρά τη σχεδόν πλήρη απομόνωση στην οποία κρατείται, ο Οτσαλάν παραμένει ηγετική προσωπικότητα της εξέγερσης των Κούρδων. Μετά την επίσκεψη της 2ας Μαΐου οι δικηγόροι του μετέφεραν μήνυμα του Οτσαλάν με το οποίο καλούσε τους εκατοντάδες ανθρώπους που κάνουν απεργία πείνας στις τουρκικές φυλακές για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησής του να μην βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Read previous post:
Ν. Παπαδάκης: «Οι πολίτες της Περιφέρειας μπορούν να αναδείξουν ανιδιοτελείς εκπροσώπους απ’ ολόκληρο το δημοκρατικό φάσμα»

Τριάντα χρόνια κλείνουν αυτές τις μέρες από την πρώτη αυτοτελή εκλογική συμμετοχή της Πολιτικής Οικολογίας και της Πράσινης Πολιτικής στην...

Close