Η βία συγκαλύπτεται μόνο με ψέματα και τα ψέματα συντηρούνται μόνο με τη βία. Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, 1918-2008, Ρώσος συγγραφέας, Νόμπελ 1970

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες θα προσλαμβάνουν στο εξής και παιδιά μεταναστών

24 Μαΐου, 2018

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες θα επιτρέψουν για πρώτη φορά να ενταχθούν στις τάξεις τους παιδιά μεταναστών ενώ, επίσης για πρώτη φορά, θα προβάλουν μια διαφήμιση στην τηλεόραση.

Ο Άλεξ Γιάνγκερ, ο επικεφαλής της MI6, θα καταργήσει τον κανόνα που ορίζει ότι οι γονείς των νεοσύλλεκτων θα πρέπει και οι δύο να είναι γεννημένοι στη Βρετανία. Στο εξής, για να γίνει κανείς πράκτορας θα πρέπει να έχει γεννηθεί μόνο ο ίδιος σε βρετανικό έδαφος.

Το τελευταίο διάστημα η υπηρεσία προσπαθεί να προσελκύσει στις τάξεις της γυναίκες με παιδιά και μαύρους.

“Θέλω με αυτήν την ευκαιρία να διαλύσω τους μύθους λόγω των οποίων πολύ συχνά οι πιθανοί υποψήφιοι αυτοαποκλείονται. Το μήνυμά μου είναι απλό: δεν υπάρχει ένας «κλασικός» υπάλληλος της MI6. Αν έχετε τα κατάλληλα προσόντα, κάντε αίτηση για να ενταχθείτε σε μας”, είπε ο Γιάνγκερ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Στα 109 χρόνια της ιστορίας της MI6 ο διασημότερος, μολονότι φανταστικός, πράκτοράς της παραμένει μέχρι και σήμερα ο Τζέιμς Μποντ.

Η αλλαγή αυτή σημειώνεται ταυτόχρονα με την πρώτη διαφήσιμη της υπηρεσίας που θα προβληθεί απόψε. Δείχνει μια μητέρα και το μικρό παιδί της να παρακολουθούν έναν καρχαρία σε ένα ενυδρείο. “MI6 – στα κρυφά είμαστε ακριβώς σαν κι εσάς” λέει ο εκφωνητής.

Read previous post:
«Πράσινο» για το «Athens Alive»

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του «Athens Alive», μετά τη θετική στάση της κυβέρνησης στο project, το οποίο θα...

Close