Ο πολιτισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από την προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση βίας στην έσχατη των περιπτώσεων. Jose Ortega y Gasset, 1883-1955, Ισπανός φιλόσοφος

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπαίνουν στην παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού στην προσπάθεια μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού

Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να εξετάσουν την περίπτωση της παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού, όπως μάσκες ή αναπνευστήρες, για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ήδη, η VW, από την προηγούμενη Παρασκευή 20 Μαρτίου, έχει συγκροτήσει μία ομάδα που έχει στόχο την κατασκευή νοσοκομειακών ανεμιστήρων και άλλου σωστικού εξοπλισμού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να αναπτύσσει παραγωγική ικανότητα για προστατευτικές μάσκες στην Κίνα. Παράλληλα, θα παραχωρήσει στις γερμανικές Αρχές συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας, μάσκες, απολυμαντικά και διαγνωστικό εξοπλισμό.

Ανάλογο αίτημα έλαβε και η Daimler και θα μελετήσει τις επόμενες ημέρες την πιθανότητα κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού.

Το σίγουρο είναι ότι τόσο η VW όσο και η Daimler συμφώνησαν να δωρίσουν πάνω από 300.000 προστατευτικές μάσκες από τους υπάρχοντες πόρους τους σε οργανώσεις υγείας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, κοινοπραξία μηχανικών από τη McLaren και τη Nissan έχει αναπτύξει έναν πρωτότυπο ανεμιστήρα έκτακτης ανάγκης, ο οποίος θα μπορούσε να εγκριθεί για χρήση στα νοσοκομεία. Παρόμοια βοήθεια θα δώσουν η Ferrari, η Fiat και η General Motors.

Κ.Π.

Περισσότερα στη κατηγορία Ανάλυση Επικαιρότητας
ΟΑΣΑ: Περαιτέρω μείωση δρομολογίων στα ΜΜΜ

Σε περαιτέρω μείωση της συχνότητας των δρομολογίων του προχωρά ο ΟΑΣΑ μετά και την εφαρμογή των αυστηρότερων μέτρων περιορισμού της...

Close